12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

35% wil een discotheek, cafe en jeugdactiviteiten in het Station van Heist

Zoals eerder gemeld in onze krant is het gemeentebestuur van Knokke-Heist eigenaar geworden van het Station van Heist. Er moet nu nog met de NMBS een onderhandse verkoopsovereenkomst opgesteld worden die daarna ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Na het afsluiten van de onderhandse verkoopsovereenkomst zal de authentieke akte binnen een termijn van 4 maanden verleden worden door het Federaal Comité tot Aankoop in Brussel.

Ondertussen kan het gemeentebestuur al nadenken over de nieuwe bestemming(en) van het gebouw. Naar functies zijn verschillende scenario’s lopende die verder dienen uitgewerkt te worden: café, in- en outdoor skate voor jeugd, kantoren voor wijkpolitie, preventiedienst, andere vormen van all-weather infrastructuur, co-working, logies voor jeugd of personeel horeca… De verschillende denkpistes moeten nog grondig bestudeerd worden en uiteraard ook de investeringen om het gebouw te renoveren en aan te passen aan de nieuwe functies. De groep Facebook Knokke-Heist deed alvast een bevraging bij haar meer dan 9000 leden.

De meeste mensen (35%) willen er graag een discotheek, cafe en jeugdactiviteiten zien ontstaan. 31% ziet het oude stationsgebouw als een locatie voor de wijkpolitie. Al is hiervoor eigenlijk reeds plaats voorzien in het nieuwe stadhuis van Heist. 14% denkt dat men het stationsgebouw zal afbreken. 6% zou daar graag de studio’s van Sea Fun en KneistiTV zien komen en nog eens 6% ziet daar ook wel co-working ontstaan.

1 REACTIE

  1. Dat zou mits de nodige aanpassingen binnenin het gebouw misschien wel een oplossing kunnen zijn. In dat geval moet het nieuwe jeugdhuis achter de treinberm ter hoogte van de vroegere plantsoentjes waar er een gedeelte van verdwenen zijn er ook niet meer komen en kan dat terug aan de mensen gegeven worden om er verder groenten op te kweken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen