12.5 C
Knokke-Heist

46 bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de zomerbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 46 van de 1.677 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Er zaten ook drie automobilisten onder invloed van drugs achter het stuur. Het politieteam trok in totaal al negen rijbewijzen in voor rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen.

Gerichte aanpak

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de zomerbobcampagne. De nadruk ligt op gerichte verkeerscontroles en de patrouilles hebben extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden meteen aan de kant gezet en gecontroleerd.

De controles lopen ook na de campagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen