Home Cultuur 5.000 gratis fiets- en wandelkaarten

5.000 gratis fiets- en wandelkaarten

Het provinciebedrijf Westtoer geeft 5.000 gratis wandel- en fietskaarten weg. Met deze actie wil Westtoer de West-Vlamingen bedanken om tijdens de afgelopen maanden zo massaal op verkenning te gaan in de eigen streek. Nooit eerder telde de provincie zo veel recreatieve wandelaars en fietsers op de netwerken.

“Deze zomer fietsten meer dan 2 miljoen recreanten op ons fietsnetwerk, een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Daar zaten uiteraard heel wat mensen uit de eigen streek bij. Daarom willen we de West-Vlaming bedanken en tegelijk inspireren om de trend van staycation verder te zetten”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Langs onontdekte plekken

Wie één van de 5.000 routekaarten aanvraagt, kan enkel de voorkeur voor wandelen of fietsen doorgeven. Je krijgt vervolgens een willekeurige fiets- of wandelroute in de bus. Op deze manier wil Westtoer recreanten laten kennismaken met voor hen nog onbekende plekjes in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek of langs de Kust.

“Onze toeristische regio’s zitten boordevol troeven, elk seizoen valt er wel iets te beleven. De uitgewerkte fiets- en wandelroutes zijn daar een schitterend voorbeeld van. West-Vlaanderen biedt prachtige erfgoedwandelingen door historische steden, langgerekte fietstochten langs polders, bossen en stranden en tochten door wijngaarden, hoppevelden en langs creatieve hotspots. Met deze actie willen we de West-Vlaming nog meer laten genieten van de eigen achtertuin”, legt Sabien Lahaye-Battheu uit.

Hoe aanvragen

De 5.000 gratis kaarten zijn beschikbaar vanaf vandaag. Geïnteresseerden kunnen hun exemplaar online aanvragen via www.ikzomerwestvlaams.be/verras-me. De actie loopt zolang de voorraad strekt.

- Advertisment -

Lees ook dit

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Etalages van de bib op kindermaat

Heb jij de Sint en Piet al gespot rond bibliotheek Scharpoord? Loerde je al eens binnen in het gezellige berenhol van de bib van Heist?...

Meer testcapaciteit bij AZ Zeno 

Dankzij de opschaling en het optimaliseren van de testcapaciteit om het coronavirus op te sporen in ons land, worden sinds 23 november 2020 opnieuw alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest en dit op dag...

Recente reactie van onze lezers