18.9 C
Knokke-Heist

5 Ton Cocaïne met Straatwaarde van 500 Miljoen Euro Onderschept in Haven van Zeebrugge

Gisterenavond heeft de douane in de haven van Zeebrugge een enorme hoeveelheid cocaïne onderschept, goed voor een straatwaarde van zo’n 500 miljoen euro. Vijfduizend kilogram van de drugs werd gevonden tussen een lading fruit. Het is nog niet bekend of het om een gerichte of toevallige controle ging, maar de ontdekking leidde tot de arrestatie van vijf verdachten.

De drugsvangst in Zeebrugge doet de vraag rijzen of de drugsproblematiek zich verschuift van Antwerpen naar Zeebrugge, nu Antwerpen strengere controles en meer beveiligingsmaatregelen neemt.

In Antwerpen werd afgelopen weekend ook al een drugsvangst gedaan, waarbij een container met bananen op kaai 913 in de haven werd gevonden met 2.282,30 kilogram drugs, verpakt in 2.000 pakketten. Vijf verdachten werden opgepakt naar aanleiding van deze vangst, maar hun rol is nog niet duidelijk.

De onderzoeksrechter in Brugge zal uiterlijk donderdagavond moeten beslissen over de mogelijke aanhouding van de verdachten in de zaak van de drugsvangst in Zeebrugge.

Klifhanger: De recente drugsvangsten in Antwerpen en Zeebrugge zorgen voor bezorgdheid over de veiligheid in de havens en de mogelijke verschuiving van de drugsproblematiek.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen