18.9 C
Knokke-Heist

500 gedichten vieren poëzie tijdens jaarlijkse jeugdwedstrijd in Knokke-Heist

Voor de 17e keer organiseerden de Marnixringen Knokke-Heist, De Blinckaert, Brugge Gruuthuse en Brugge Simon Stevin een jeugdpoëziewedstijd met als thema “Het lijkt een feestje”. Meer dan 16 scholen uit Brugge, Knokke-Heist, Damme en Blankenberge deden mee met meer dan 500 ingestuurde gedichten.

Uit alle ingestuurde poëziepareltjes heeft de jury, onder voorzitterschap van Frederik L. Delaere (lager onderwijs) en Maud Van Hauwaert (middelbaar onderwijs), 18 laureaten geselecteerd, afkomstig uit Brugge, Damme, Blankenberge en Knokke-Heist.

Op woensdag 25 januari, aan de vooravond van de week van de poëzie, worden de winnaars gevierd tijdens een sublieme avondvullende voorstelling met woordkunstenares Marieke De Maré, met muzikale begeleiding en presentatie door Marieke Dermul. De avond zal worden afgesloten met een receptie.

Iedereen kan die feestelijke viering bij wonen, samen met de deelnemers en laureaten, hun leraren, ouders en sympathisanten. Muziek en woord zullen schitteren op woensdag 25 januari om 19:00 uur in het Cultureel Centrum Scharpoord. Reservatie is noodzakelijk en kaarten zijn verkrijgbaar in het Cultureel Centrum Scharpoord in Knokke-Heist voor 5 euro, gratis voor jongeren tot 14 jaar.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen