vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

52,8% kan in Knokke-Heist vaak hun wagen parkeren binnen een straal van 100M

Het parkeerbeleid van Knokke-Heist is steeds een pijnpunt geweest. Facebook Knokke-Heist peilde bij haar meer dan 7000 leden naar het parkeerbeleid in onze kustgemeente anno 2022.

52,8% kan zijn wagen kwijt binnen een straal van 100M rond zijn of haar woonst of tweede verblijf (dit percentage ligt een stuk minder in de zomermaanden). Voor 25,4% van de inwoners of tweede verblijvers is dit op vandaag zelden het geval en mag je zelf naar boven de 200 tot 500M gaan. Al moeten we hier wel onderlijnen dat de vele werken er ook wel voor zorgen dat parkeren binnen een straal van 100M moeilijk is. 18% zegt nooit een parking te vinden in de directe omgeving van hun woonst.

3,2% zegt over een garage op loopafstand van hun woning of verblijf te beschikken. Uit de bevraging bleek ook dat nogal wat inwoners vooral in de zomer hun wagen niet meer kwijt kunnen. Er waren heel wat opmerking over de kostprijs om te parkeren in Knokke-Heist. Maar dat was geen onderdeel van het onderzoek.

2 REACTIES

  1. Met het innemen van parkeerplaatsen als terras, zal de zoektocht naar parkeerplaatsen nog toenemen. Ze beginnen nu al in de Albertlaan ook. Akkoord dit was een oplossing ten tijde van corona…maar deze toestanden mogen dan mijns inziens ook afgebouwd worden.

  2. En dan heb je er die 2 wagens hebben EN een garage voor 2 wagens, maar liever de parkeerplaatsen van anderen innemen, waardoor mensen die niet over die luxegarage beschikken moeten gaan rondrijden om een plaats te vinden en dat is niet altijd binnen de 100m!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen