18.9 C
Knokke-Heist

600 leden ontvangen binnenkort de voorjaarseditie van de heemkundige kring ‘Cnocke is hier

Afgelopen zondag heeft de heemkundige kring ‘Cnocke is hier’ zijn voorjaarseditie voorgesteld. Dit tijdschrift, dat binnenkort bijna 600 leden zullen ontvangen, bevat verschillende interessante artikels over de geschiedenis van Knokke.

Een van de artikels gaat over de familie Van Bockstaele, uitbaters van het bekende hotel-restaurant ‘Ten Bos’, dat onlangs zijn deuren sloot. Rita Peckelbeen is de auteur van dit artikel. Jan Beirens schrijft dan weer over zijn jeugdjaren en de familie Ryckaert van een zuivelhandel in de Lippenslaan.

Daarnaast brengt Marc Peire in het tweede deel van ‘Luc Peire in de Cinema Monty’ meer bijzonderheden over het fameuze fresco. De Villa ‘Rag Doll’ in het Generaal Lemanpad staat ook in de kijker, aangezien deze op een spectaculaire manier werd getransformeerd.

In de rubriek ‘Knocke Kunst’ wordt de Antwerpse kunstschilder Frans Van Kuyck belicht, die ook Knokke-dorp als decor koos voor één van zijn doeken. Verder heeft de heemkundige kring aandacht voor een stuk verloren funerair erfgoed op de begraafplaats langs de Deklerckstraat. Tot slot werpt een artikel het licht op een merkwaardige groene fles van een limonadefabriekje in Knokke tijdens het interbellum.

Om lid te worden van de heemkundige kring, kan men een bedrag van €18 storten op rekeningnummer BE26 7380 3197 1929 van ‘Cnocke is hier’ met de vermelding ‘nieuw lid’. Leden ontvangen twee tijdschriften per jaar, met ongeveer 100 geïllustreerde bladzijden over het Knokke van vroeger.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen