15 C
Knokke-Heist

70 Jaar Cultuur, Gemeenschap en Muziek: Davidsfonds Westkapelle viert met Bigband van de MAAK

In een tijd waarin de echo’s van bigbands steeds zeldzamer worden, is er een bastion dat standhoudt: de Bigband van de MAAK, een trots onderdeel van Open Huis Voor Kunsten. Deze groep, onder de bezielende leiding van Yves Fernandez, laat de Sint-Niklaaszaal in Westkapelle swingen, als onderdeel van de viering van het 70-jarig bestaan van Davidsfonds Westkapelle.

De bigband-scène is in de loop der jaren veranderd. Namen als Count Basie, Duke Ellington, Quincy Jones, en in Nederland, The Ramblers en The Dutch Swing College Band, vormden ooit het hart van het muzikale landschap. Hoewel deze dagen misschien vervlogen zijn, leven hun invloeden voort in de moderne bigband-ervaring.

De 7 O’Clock Bigband, het pronkstuk van de MAAK, is zo’n moderne incarnatie van deze muzikale traditie. In de afgelopen 12 jaar hebben de leden van de band, allen studenten van de academie, hun vaardigheden in jazz, pop en rock verfijnd en verrijkt.

Als onderdeel van het evenement zal de Bigband van de MAAK een gevarieerd repertoire brengen, met nummers die het publiek meenemen op een muzikale reis van de jaren ’40 tot 2000. Het belooft een beestachtig swingende tijd te worden, met een mix van vocale en instrumentale nummers.

Voor het evenement op 18 juni om 11 uur geldt een entreeprijs van €10, inclusief een gratis drankje. Leden met een DF-cultuurkaart en vrienden van DF Westkapelle kunnen deelnemen voor €5 en ontvangen ook een gratis drankje tijdens de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van DF Westkapelle of kunnen worden gereserveerd door over te schrijven op rekeningnummer BE78 9501 5017 1186 onder vermelding van het aantal personen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen