HomeSport90ste editie Baloise Belgium Tour met virtuele editie voor wielertoeristen

90ste editie Baloise Belgium Tour met virtuele editie voor wielertoeristen

Met Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe, Trek-Segafredo, Team DSM, Qhubeka-Assos, Intermarché Wanty Gobert en Israel Start-up Nation maken maar liefst 9 WorldTour-teams hun opwachting in de Baloise Belgium Tour (UCI ProSeries). De 90ste editie van de oudste rittenkoers van België begint op 9 juni in Beveren en eindigt op 13 juni in Beringen. Op donderdag 10 juni strijkt de Baloise Belgium Tour neer aan de Oostkust met een individuele tijdrit van 11,2 km tussen Heist en Westkapelle. De wedstrijd kun je live volgen op Sporza.

 Snelle en sterke mannen 
  
De Baloise Belgium Tour verwelkomt met Caleb Ewan (Lotto Soudal) en Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) de absolute wereldtop van de sprinters. Ook Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Cees Bol (Team DSM), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos), André Greipel (Israel Start-up Nation), Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB), Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) en Bryan Coquard (B&B Hotels p/b KTM zijn snelle mannen om in het oog te houden. 
  
Wie wil meedingen voor de eindzege zal ook over de nodige tijdrijders- en klimcapaciteiten moeten beschikken. Philippe Gilbert (Lotto Soudal) bijvoorbeeld, de eindwinnaar van 2011. Ook Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Davide Ballerini (allen Deceuninck-Quick Step), Sep Vanmarcke (Israel Start-up Nation) en Niki Terpstra (Total Direct Energie) zijn ‘klassieke’ namen die zeker tot hun recht moeten kunnen komen in de Baloise Belgium Tour. Ook Alpecin-Fenix zal met een bijzonder sterke ploeg voor de dag komen in de Baloise Belgium Tour. De namen zullen later bekendgemaakt worden. 
  
Hou het coronaveilig 
  
De organisatie streeft naar een coronaveilige Baloise Belgium Tour. In samenspraak met het gemeentebestuur en de Lokale Politie worden de nodige maatregelen genomen. De rennersparking is niet toegankelijk voor het publiek en voor het presentatiepodium en de startbox wordt een ruime publieksvrije veiligheidszone ingebouwd. Iedereen die, omwille van zijn functie, in de buurt van de renners moet komen, moet een sneltest ondergaan. Publiek langs het parcours is toegelaten, maar met mondmasker en met respect voor de gekende veiligheidsafstand van anderhalve meter. De aankomstzone in de Dorpsstraat van Westkapelle wordt op 200 meter van de finish afgesloten voor het publiek. Stewards zien toe op de naleving van de coronamaatregelen. 

Bushaltes in Heist, Ramskapelle en Westkapelle geschrapt
Naar aanleiding van de tijdrit, doet buslijn 44 (Knokke-Westkapelle Dorp) tussen 7 en 20 uur Westkapelle dorp, het woonzorgcentrum OLV-Van Troost en het vaccinatiecentrum niet aan.
Buslijn 3 (Knokke-Ramskapelle) bedient van 7 tot 20 uur ook niet de haltes aan de Sasstraat en Aaishove in Ramskapelle. In Heist vervallen de haltes WCZ De Noordhinder, Sociaal Huis en De Speelman. Er is een tijdelijke halte aan De Klinker voorzien.
Voor de busverbinding lijn 41 (Knokke-Brugge) is er tussen 07.00-10.29 uur en vanaf 17.31-20.00 uur een omleiding via de Natiënlaan en Dudzelestraat voorzien. De vervanghalte van Westkapelle Dorp staat ter hoogte van de Dudzelestraat (ter hoogte van de Hoekestraat).
Vanaf 10.30 tot 17. 30 uur is de Duzelestraat niet toegankelijk voor busverkeer. De Lijn (lijn 41) zal dan gebruik maken van de A11 richting Brugge.
De vervanghaltes voor Westkapelle Dorp zijn aan de Mc Donalds ter hoogte van de Sacramentstraat.
Lijn 42 (Breskens – Brugge) heeft tussen 10.30 en 17.30 uur geen haltes ter hoogte van Westkapelle Dorp, enkel ter hoogte van Sacramentstraat.

Tweede virtuele editie voor wielertoeristen 
  
Naast de ‘echte’ Baloise Belgium Tour is er dit jaar ook een tweede editie van de Virtual Baloise Belgium Tour, een niet te missen challenge voor wielertoeristen. Deelnemers dienden zich voor 9 juni online te registreren op het platform van de Virtual Baloise Belgium Tour en kregen dan automatisch een team toegewezen. Ze stappen virtueel op de teambus van 1 van de 22 aan de Baloise Belgium Tour deelnemende profteams. Winnen doe je door als team vijf dagen lang zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen. Je fietst waar en wanneer je wil. De koppeling met het platform gebeurt via Strava of Garmin.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers