13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Aangepast openbaar vervoer tijdens WK in Damme/Brugge

Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september gaat het WK Tijdrijden door tussen Knokke-Heist en Brugge. Dit zal een grote impact hebben op de bediening van De Lijn gedurende die dagen, in Knokke-Heist en Brugge zelf, maar ook voor alle andere, omliggende steden en gemeenten en zeker ook voor Damme. 

Omwille van de te verwachten drukte en om grote vertragingen te voorkomen passen we tijdens de training- en wedstrijddagen (van 18 tot en met 22 september) de streeklijnen aan.

Van 8 tot 20 uur rijden de streeklijnen niet meer tot in het centrum van Brugge maar stoppen ze aan de stadsrand. Aan de overstappunten kan er overgestapt worden op de specifieke WK-pendelbussen die ook rijden ter vervanging van het gewone stadsnet van Brugge. Op de schematische kaart (zie hiernaast) ziet u een overzicht van de pendelbussen. Een detailkaart is toegevoegd als bijlage.

De pendelbussen bedienen alle haltes op hun traject. De normale tarieven zijn van toepassing.

Specifiek voor Stad Damme betekent dit:

  • Lijn 58 (Sijsele) zal niet doorrijden tot Brugge Station, maar beperkt worden tot de halte Sijsele Zwinstraat waar overstap mogelijk zal zijn op de tijdelijke lijn P2 van/naar het station van Brugge (10’-frequentie)
  • Lijn 62 (Moerkerke-Middelburg) zal niet doorrijden tot Brugge Station, maar rijden naar de halte Ver-Assebroek waar overstap mogelijk zal zijn op de tijdelijke lijn P3 van/naar het station van Brugge (20’-frequentie)
  • Ljjn 43 (Brugge – Damme) zal niet rijden op wedstrijddagen gezien deze buslijn grotendeels het parcours volgt. De 1e rit ’s morgens (vertrek 7.29 uur Oostkerke Dorp) rijdt wel!
  • Lijn 45 (Maldegem – Knokke – Zeebrugge) wordt tussen 8 en 18 uur beperkt tot Knokke Station. De 1e rit ’s morgens (heen & terug) en de rit na 18 uur volgen een aangepaste reisweg via Ramskapelle en Heist (i.p.v. Knokke Station) richting Zeebrugge.
  • De Belbus zal tijdens de wedstrijddagen niet gereserveerd kunnen worden van/naar haltes op grondgebied Damme en Oostkerke.

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!