18.9 C
Knokke-Heist

Aankomende Herdenking van de Slag om ‘t Molentje

De klokken van Damme zullen deze zondag opnieuw luiden, niet alleen ter herinnering aan het verleden, maar ook om de hedendaagse betekenis van vrede te benadrukken. De Molentjesbrug in Moerkerke vormt het toneel voor deze gedenkwaardige bijeenkomst.

De jaarlijkse herdenking van de Slag om ‘t Molentje door de stad Damme, hoewel diep geworteld in de geschiedenis, heeft de recente jaren een draai gekregen die verder gaat dan het verleden. Het stadsbestuur heeft de gelegenheid aangegrepen om de gemeenschap bijeen te brengen en de nadruk te leggen op de kostbaarheid en het belang van vrede.

Deze zondag begint het programma al vroeg. Om 11.20 uur vertrekt een optocht vanaf zaal Carina in de Vissersstraat, waar de inwoners van Damme zich zullen verzamelen in een symbolische mars. Ze zullen gezamenlijk naar de Molentjesbrug trekken, waar om 11.30 uur de officiële herdenkingsplechtigheid begint. Hier zal burgemeester Joachim Coens de gemeenschap toespreken, waarbij hij niet alleen de Slag zal gedenken, maar ook het belang van vrede in onze huidige maatschappij zal onderstrepen.

Terwijl Damme zich opmaakt voor de herdenking van de Slag om ‘t Molentje, is het duidelijk dat deze gebeurtenis meer is dan alleen een terugblik op het verleden. Het is een oproep voor eenheid, reflectie en het streven naar een vredige toekomst. Wat zijn uw gedachten over de combinatie van herdenken en vooruitzien? Deel ze hieronder in de reacties. En voor wie op de hoogte wil blijven van lokaal nieuws, vergeet niet om u aan te melden voor een gratis abonnement via de knop “mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen