Home Knokke-Heist Aanleg van Koudekerkepark: Buurtbewoners eisen meer inspraak

Aanleg van Koudekerkepark: Buurtbewoners eisen meer inspraak

0
373
  •  

De plannen voor de aanleg van Koudekerkepark in Heist hebben gemengde reacties opgeroepen in de buurt van deze wijk in onze deelgemeente Heist. Terwijl het gemeentebestuur de ontwikkeling presenteert als een verrijking voor de buurt, uiten buurtbewoners hun zorgen en frustraties. We kregen via redactie@kneistikrant.be toch ook heel wat reacties binnen.

Het Belang van Behoud van Groen

Het Koudekerkepark, gesitueerd tussen het Boerenhof en de Koudekerkelaan, is bedoeld als een belangrijke groene zone voor Heist. Volgens het R.U.P. “Ravelingen 3.0” moet het park in zijn geheel ontworpen worden, met behoud van de bestaande openheid en het groene karakter. Echter, de recente beslissingen van het gemeentebestuur roepen vragen op over hun toewijding aan deze principes.

Uitdagingen en Oproep tot Actie

De gefragmenteerde communicatie en het ontbreken van een duidelijk inrichtingsplan hebben geleid tot een vertrouwensbreuk tussen de gemeente en haar inwoners. De zorgen van de buurtbewoners onderstrepen de noodzaak van een inclusief planningsproces dat het welzijn van de gemeenschap waarborgt.

De toekomst van Koudekerkepark ligt niet enkel in de handen van het gemeentebestuur, maar ook in die van de gemeenschap die het zal gebruiken. Het is cruciaal dat alle partijen samenwerken aan een visie die zowel het groene karakter behoudt als een veelzijdige, veilige ruimte biedt voor de bewoners. Door te luisteren naar de stemmen van Jasper, Eva, Mohammed, en andere betrokken burgers, kan Heist een park creëren dat werkelijk een aanwinst is voor de wijk.

NO COMMENTS