HomeKnokke-HeistAanmoedigingspremie voor startende en innovatieve ondernemers komt er tegen het najaar

Aanmoedigingspremie voor startende en innovatieve ondernemers komt er tegen het najaar

Tijdens de laatste gemeenteraad (maart) vroeg gemeenteraadslid Cathy Coudyser (N-VA) naar de premie voor starters en/of innovatieve ondernemers.  Deze premie werd in het relanceplan van mei 2020 aangekondigd.

Schepen Demeyere gaf aan dat deze premie de naam “aanmoedigingspremie” krijgt.  De aanmoedigingspremie kan zowel door starters als door bestaande ondernemers uit Knokke-Heist die een nieuw, innovatief concept lanceren aangevraagd worden.  De premie wordt berekend  op basis van de onroerende voorheffing.  Een externe jury zal op basis van een reglement, dat nog aan de gemeenteraad zal voorgelegd worden, de aanvraag beoordelen.  Volgende criteria zullen meespelen :

  1. Het businessplan
  2. De belevingswaarde van het project
  3. De mate van creativiteit en innovatie
  4. De tewerkstellingskansen die het project biedt

De premie kan in het najaar voor het eerst aangevraagd worden.  Over de premie werd reeds teruggekoppeld met de Raad voor Lokale Economie.

De N-VA is alvast tevreden met dit kader en kijkt uit naar het reglement en de verdere concrete uitwerking.  Cathy Coudyser wijst wel op het evenwicht tussen voldoende informatie bij de aanvraag om het project correct  te kunnen beoordelen en het vermijden van administratieve rompslomp.

3 REACTIES

  1. Het zal nodig zijn want ik vrees dat we het ergste nog niet gehad hebben qua falingen. Pas in het najaar als dan (hopelijk) de meesten zouden moeten ingeënt zijn zullen we kunnen zien wat een ramp dat virus met zich mee heeft gebracht en ik vrees dat we nog tot begin 2022 zullen moeten wachten om te zien hoe erg dit virus om zich heen heeft geslagen op ELK GEBIED. Het zal jaren duren eer het leven er weer wat normaal zal uitzien. Hopelijk zal de hele mensheid er iets uit geleerd hebben, namelijk dat we toch zo’n tere wezens zijn die elkaar nodig hebben en elkaar dienen te helpen in plaats van elkaar kapot te maken voor geld, winstbejag, macht en jammer genoeg ook voor geloof. Wie NU nog een grote mond opzet of zijn/haar dikke nek laat zien tegenover de anderen behoort volgens mijn bescheiden mening niet meer tot de “mensheid” in de huidige betekenis van het woord. Misschien krijgt dat woord dan in het woordenboek een tweede of derde betekenis…

  2. De NVA steunt meer en meer het gevoerde beleid van de Gemeentelangen . Een voorbode van wat de verkiezingen van 2024 kunnen meebrengen?

  3. Is het om er politiek voordeel uit te halen of niet, zo’n problematiek MOET elkeen onder ons raken en niet alleen de politici. Dit enorm probleem kan niet alleen door de politiek worden opgelost…

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers