zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistAanpassingen in Westkapellestraat: Verwijdering verkeerseiland voor carnaval en toekomstige herinrichting

Aanpassingen in Westkapellestraat: Verwijdering verkeerseiland voor carnaval en toekomstige herinrichting

In een recent besluit van het college van burgemeester en schepenen, is bepaald dat het verkeerseiland in de Westkapellestraat, initieel geplaatst om de snelheid van het verkeer te beperken, verwijderd zal worden. Dit besluit faciliteert niet alleen de vlotte doorgang voor de carnavalsfestiviteiten, maar luidt ook een permanente verwijdering in door toekomstige herinrichtingsplannen.

De oorsprong en het lot van het verkeerseiland

Het verkeerseiland was bedoeld om de snelheid van het verkeer te verlagen, maar het gemeentebestuur constateert dat het zijn doel voorbijstreeft en meer overlast dan voordelen biedt. Recent zijn er frequente aanrijdingen gemeld, en het continue afremmen en optrekken veroorzaakt hinder voor de buurtbewoners. De verwijdering van het eiland op donderdag 8 februari 2024 markeert het einde van deze snelheidsremmende maatregel en de start van nieuwe benaderingen om de verkeersveiligheid te verhogen.

Toekomstige plannen en parkeeroplossingen

Met de ruimte die vrijkomt door het verwijderen van het verkeerseiland, worden nieuwe parkeerstroken aangelegd en extra markeringen op de rijweg aangebracht om de snelheid te beheersen. Deze aanpassingen worden in de week van 12 februari uitgevoerd, waarbij ook dynamische snelheidscontroles door de politiezone Damme/Knokke-Heist een rol zullen spelen.

Heraanleg en verbetering van de Westkapellestraat

Het studiebureau Sweco is al bezig met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Onderwijsstraat, Felix Timmermanstraat, en een gedeelte van de Westkapellestraat zelf. Deze herinrichting, gepland voor 2025-2026, biedt de kans om moderne snelheidsremmende maatregelen te introduceren en de algehele infrastructuur te verbeteren. De gemeente belooft meer informatie te verstrekken zodra de aannemer bekend is.

Conclusie

De veranderingen in de Westkapellestraat illustreren de voortdurende inspanningen van het gemeentebestuur om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omgeving te verbeteren. Terwijl het verkeerseiland plaatsmaakt voor directe behoeften zoals carnavalsfestiviteiten, wijst de toekomstige heraanleg op een langetermijnvisie voor een veiligere en functionelere openbare ruimte.