zondag, april 14, 2024
HomeHaven / ZeebruggeAfdeling Scheepvaartbegeleiding Heet Acht Nieuwe Collega’s Welkom

Afdeling Scheepvaartbegeleiding Heet Acht Nieuwe Collega’s Welkom

Onlangs heeft de afdeling Scheepvaartbegeleiding maar liefst acht frisse gezichten verwelkomd aan boord. Drie van deze enthousiastelingen zijn begonnen met hun avontuur om verkeersleiders te worden bij het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum (MRCC), terwijl de andere vijf de knepen van het vak gaan leren als verkeerleiders bij Vessel Traffic Services (VTS) in Zeebrugge of Zandvliet.

Stefaan Priem, de kapitein van de opleidingen, vertelde ons dat deze mix van nieuwe collega’s een primeur is. Dit zorgt niet alleen voor een efficiëntere start, maar smeedt ook direct een sterke band tussen de teamleden. “Een positieve houding en de interactie onderling tilt iedereen naar een hoger niveau”, zegt Stefaan trots.

De komende negen maanden zullen deze acht zeelieden niet alleen theorie absorberen, maar ook hun handen uit de mouwen steken in de praktijk, digitaal leren via e-learning, en al doende leren tijdens on-the-job training.

Het team van Scheepvaartbegeleiding is blij dat deze groep de koers naar hun afdeling en een toekomst bij het water heeft ingezet. Ze wensen hen een behouden vaart en alle succes tijdens hun opleidingsreis.