zaterdag, april 20, 2024
HomeDammeAfsluiting Kruispunten N49 in Den Hoorn: Wat U Moet Weten

Afsluiting Kruispunten N49 in Den Hoorn: Wat U Moet Weten

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft aangekondigd dat op maandag 15 januari 2024 de kruispunten met de N49 in Den Hoorn definitief gesloten worden. Deze maatregel is genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en sluipverkeer in de omliggende dorpen tegen te gaan.

Nieuwe Route naar N49

Vanaf 15 januari moeten automobilisten gebruikmaken van het kruispunt Vredestraat/N49 in Lapscheure om de N49 te bereiken. Deze route is toegankelijk via Hoornstraat, Leopoldsvaart-Oost en Molentje.

Maatregelen Tegen Sluipverkeer

Om sluipverkeer te ontmoedigen, wordt het traject tussen Vredestraat en Damweg – specifiek de Preekboomstraat en Haringgat – beperkt tot lokaal verkeer. Daarnaast wordt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur ingesteld.

Bescherming van Zwakke Weggebruikers

De straten Preekboomstraat en Haringgat zijn niet geschikt voor zwaar verkeer. Het kruisen van auto’s in deze smalle straten leidt tot onveilige situaties. Het stadsbestuur neemt deze maatregelen om voetgangers en fietsers, die deze weg blijven gebruiken, te beschermen.

Oproep aan Automobilisten

Het stadsbestuur doet een beroep op het gezond verstand van automobilisten om ongelukken en onveilige situaties te vermijden. De inspanning van iedereen is nodig om de veiligheid op de weg te waarborgen.