17.9 C
Knokke-Heist

Agressieve dronkaard aangehouden: 10 maanden cel met uitstel

Op een zomerse dag in augustus 2021 stonden twee bewakingsagenten paraat op het strand van Knokke-Heist om de veiligheid van de zwemmers te waarborgen. Bij een controle op de Zeedijk stuitten ze echter op een dronken man, M.N., die door het lint ging toen ze hem aanspraken.

De 28-jarige Bruggeling gaf niet alleen de mannelijke collega een vuistslag, maar betastte ook de borsten en billen van de vrouwelijke agent en probeerde haar te dwingen hem aan te raken. Toen de politie ter plaatse kwam, werd M.N. voor openbare dronkenschap aangehouden, maar dat verliep allesbehalve rustig. De man schold de inspecteurs uit, spuwde in hun richting en gaf zelfs één van hen een kopstoot, wat resulteerde in een liesbreuk.

Desondanks liet M.N. zich na zijn aanhouding begeleiden voor zijn drank- en drugsverslaving en bood hij op zijn proces zijn verontschuldigingen aan bij het vrouwelijke slachtoffer, die hij 800 euro schadevergoeding moet betalen. Ook de gewonde politieman kreeg bijna 3.500 euro toegekend. De rechter legde M.N. uiteindelijk 10 maanden cel met uitstel op, als veroordeling voor zijn agressief en aanstootgevend gedrag.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen