zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistAGSO Zoekt opnieuw Uitbater voor Krantenwinkel in Knokke-Heist: Een Kans voor Ondernemers?

AGSO Zoekt opnieuw Uitbater voor Krantenwinkel in Knokke-Heist: Een Kans voor Ondernemers?

Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO) heeft aangekondigd actief op zoek te zijn naar een nieuwe huurder voor de krantenwinkel gelegen in Sparrendreef 76, als onderdeel van hun buurtgerichte investeringsinitiatief, het BUGIA-project. Dit project, dat staat voor “BUurtGerichte InvesteringsActies”, richt zich op het versterken van belangrijke diensten in de buurt, met name op het gebied van voeding, horeca en openbare voorzieningen.

De krantenwinkel, die een centrale rol speelt in de gemeenschap, is gelegen in de prestigieuze wijk Het Zoute en biedt een unieke kans voor ondernemers. Met een oppervlakte van 140 m² op het gelijkvloers, plus een ruime kelder, biedt het pand tal van mogelijkheden voor zakelijke ondernemingen. Geïnteresseerden kunnen hun projectvoorstel indienen tot uiterlijk 6 december 2023, met de mogelijkheid van een huurcontract van 9 jaar en een optie tot tweemaal verlenging.

Deze stap volgt na de aankoop van de winkel in 2014 voor 1,3 miljoen euro, een beslissing die destijds kritiek ontving van de oppositiepartij N-VA. Zij beschouwden de aankoop als een onnodige uitgave van belastinggeld, daar de marktprijs voor de huur van het pand aanzienlijk hoger lag dan de gehanteerde huurprijs door de gemeente.

Toch verdedigde wijlen burgemeester Leopold Lippens destijds de aankoop door te benadrukken dat de krantenwinkel een integraal onderdeel vormde van de lokale middenstand en bijdroeg aan de leefbaarheid van de buurt. Mede door het lobbywerk van Baron Buysse.

Met de recente ontwikkelingen en de nieuwe zoektocht naar een huurder, blijft het pand een belangrijke spil in het sociaal-economische weefsel van in Het Zoute, als is de vraag of er voor pure krantenwinkels vandaag de dag nog wel een toekomst is? De gedrukte pers krijgt al jaren fikse klappen.

Voor meer informatie over de selectieleidraad en indieningsprocedures kunnen geïnteresseerden terecht op de website van AGSO Knokke-Heist.