18 C
Knokke-Heist

Aktion Sofica Roemenië zet punt achter humanitair werk

De lokale privé-organisatie Aktion Sofica Roemenië zet dit jaar een punt achter haar werk. De organisatie werd in 1990 opgericht door Luc Lierman uit Westkapelle en was gericht op humanitaire hulp en verspreiding van Roemeense cultuur in België.

De afgelopen jaren vertrok vijf keer een hulpkonvooien naar Roemenië, die telkens samengesteld werden door lokale bedrijven en het VTI uit Zeebrugge. Ook werd er hard gewerkt aan diverse renovatieprojecten, zoals een dispensarium en school. Daarnaast werden dansgroepen uitgenodigd en tentoonstellingen georganiseerd om de Roemeense kunst en cultuur te verspreiden.

Het restant van de beschikbare middelen, een bedrag van € 3.300, werd overhandigd aan de Helpende Hand uit regio Lier-Grobbendonck. Zij vertrekken in het voorjaar naar Targu Neamt in Roemenië om instellingen, kloosters en vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.

Na 33 jaar zet Aktion Sofica Roemenië een einde aan haar humanitaire missie. Het werk dat ze hebben gedaan, zal echter blijven bestaan als een inspiratie voor toekomstige initiatieven.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen