9 C
Knokke-Heist

Al drie drugsdoden gevonden in hetzelfde huis

In een schokkende onthulling is bekend geraakt dat een veertiger uit Knokke-Heist 4 jaar cel riskeert voor schuldig verzuim en het ter beschikking stellen van zijn woning aan druggebruikers. De man, Raoul S., werd vorig jaar aangeklaagd nadat voor een derde keer een drugsdode in zijn huis werd gevonden, waaronder zijn eigen broer.

Het parket verwijt de man dat hij de hulpdiensten niet belde waardoor een drugsdode werd aangetroffen en dus alle hulp te laat kwam. In plaats daarvan verbrak hij het zegel van zijn woning maar ontkende verder elke betrokkenheid. Uiteindelijk ging hij vandaag toch door de knieën en verklaarde Raoul S. dat hij samen met het slachtoffer drugs had gebruikt.

Het is opvallend dat dit al de derde keer is dat er in de woning van S. een drugsdode is gevonden. In 2015 kwam zijn broer om het leven door een fatale overdosis en in 2021 stierf een man in zijn huis na de inname van drugs. Hoewel S. in 2021 wel hulp heeft ingeroepen, werd hij toen niet vervolgd.

Het Openbaar Ministerie eist nu een effectieve celstraf van 4 jaar voor Raoul S. De verdediging heeft geprobeerd de persoonlijkheid van de man te kaderen, waarbij zij stelden dat hij ingebed is in het wereldje van daklozen en druggebruikers en dat deze mensen weten dat ze bij hem terecht kunnen met alle gevolgen. Of de rechter mee gaat in dit verhaal weten we op 2 maart.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen