zondag, augustus 9, 2020
Home Rechtbank Alexandru C. "eindelijk" naar assisen

Alexandru C. “eindelijk” naar assisen

De man die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, de Roemeen Alexandru C., moet zich verantwoorden voor het hof van assisen. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. De Kamer van Inbeschuldigingstelling moet wel de eindbeslissing nog nemen. Sofie Muylle werd in januari 2017 vermoord in onze gemeente. Haar lichaam lag verborgen onder een staketsel in de omgeving van het Lichttorenplein.

De Roemeen Alexandru C. staat intussen in het ganse land ook bekend als de man met de blauwe jas. Na de moord op Sofie Muylle op 22 januari 2017 was hij met de jas te zien op camerabeelden in de buurt van het toerisme kantoor. Sofie Muylle (27) was die avond met haar vriend op een feestje aan het Casino Knokke, maar verdween daar plots. Ze werd enkele uren later dood aangetroffen onder een houten terras op het strand.

Intussen vernamen we vandaag dat de Roemeen Alexandru C. ook jonge meisjes filmde in het zwembad. Dit zal volgens onze informatie niet alleen zijn zaak verder verzwaren. Er komt allicht ook nog een bijkomende vervolging.

Uit een autopsie bleek dat Sofie Muylle verkracht werd en geweldadig om het leven kwam. Op haar lichaam vond de politie het DNA van Alexandru C. Die werd opgepakt in Roemenië. Alexandru C. bekende de verkrachting, maar blijft ontkennen dat hij haar vermoordde. “We hebben vandaag nogmaals trachten duidelijk te maken aan de raadkamer dat onze cliënt ontkent haar te hebben vermoord”, zegt de advocaat van Alexandru C. Pieter Filipowicz. “In onze ogen bestaan daar onvoldoende bezwaren voor.”

Filip De Reuse, de advocaat van de broer van Sofie Muylle, betreurt dat Alexandru C. de moord niet toegeeft. “Die man zal blijven ontkennen”, zegt De Reuse. “Hij zit daarin vast. Hij denkt dat hij daardoor minder straf zal krijgen. Hij probeert natuurlijk zijn vel te redden. Ik kan dat wel begrijpen in zijn situatie. Maar het zou voor hemzelf nuttig zijn om na te denken en de familie van het slachtoffer te geven waar ze recht op hebben: de waarheid.”

De raadkamer is de redenering van de advocaten van Alexandru C. in elk geval niet gevolgd. Volgens de raadkamer moet Alexandru C. zich wel degelijk verantwoorden voor moord en verkrachting met foltering voor het hof van assisen. Daar riskeert hij volgens VRTNWS levenslang.

- Advertisment -

Lees ook dit

Hangaar drukte hun stempel tijdens de Open Hangdag

Jeugdclub ‘t Verzet gaf met de Open Hangdag een kijkje in hun nieuwe creatieve makerslab HANGAAR. Tijdens het corona-proof toonmoment konden bezoekers...

Burgemeester Lippens: Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige mogelijkheid die rest

Na de incidenten van de voorbije dagen heeft het gemeentebestuur beslist om dagtoeristen tot nader order niet langer toe te laten op...

Gratis rolschaatslessen bij Rosie’s

Heb jij de kleurrijke roller disco aan de Margaretakerk al ontdekt? Rolschaatsen is weer helemaal hip en je moet het gewoon eens...

Bekijk hier het concert van Lorenzo Gatto (viool) en Julien Libeer (piano)

Door de stijgende coronabesmettingen zag het gemeentebestuur van Knokke-Heist zich genoodzaakt om de 12de concertreeks Klassiek Leeft Meesterlijk te laten plaatsvinden zonder publiek....

Recente reactie van onze lezers