vrijdag, februari 23, 2024
HomeDammeAlgemene Afgelasting Voetbalwedstrijden in West-Vlaanderen door Hevige Regenval

Algemene Afgelasting Voetbalwedstrijden in West-Vlaanderen door Hevige Regenval

Voetbal Vlaanderen heeft bekendgemaakt dat alle voetbalwedstrijden in de provincie West-Vlaanderen voor dit weekend zijn afgelast vanwege de recente hevige regenval. Deze maatregel is genomen om de veiligheid van spelers en toeschouwers te waarborgen en de kwaliteit van de speelvelden te beschermen.

De afgelasting omvat de wedstrijden van de eerste elftallen van mannen en vrouwen in de 1ste tot en met 4de provinciale divisies, alle reservewedstrijden en alle jeugdwedstrijden in de provincie. Deze beslissing volgt na een periode van aanhoudende regenval, die heeft geleid tot onspeelbare velden en zorgen over de veiligheid.

In andere delen van het land geldt geen algemene afgelasting. Daar zal de beslissing over het doorgaan van de wedstrijden worden overgelaten aan de scheidsrechter ter plaatse. Dit geeft de lokale autoriteiten de flexibiliteit om te reageren op specifieke omstandigheden in hun regio.

Clubs hebben ook de mogelijkheid om individuele wedstrijden af te gelasten vanwege specifieke weersomstandigheden. Dit kan gedaan worden via het digitale E-kickoff systeem. Voor een afgelasting moeten clubs dit vanaf 48 uur voor de geplande start van de wedstrijd tot uiterlijk 3 uur voor aanvang melden.

Interessant is dat West-Vlaamse jeugdteams die dit weekend in Oost-Vlaanderen spelen, hun wedstrijden wel kunnen voortzetten zoals gepland. Dit onderstreept de regionale aard van de afgelastingen en de verschillen in weersomstandigheden tussen de provincies.

Deze afgelastingen kunnen een significante impact hebben op de lokale voetbalgemeenschap, met teams die hun trainingsschema’s en wedstrijdplanning moeten aanpassen. Het benadrukt echter ook het belang van veiligheid en speelbaarheid in de sport.

Voetbal Vlaanderen blijft de situatie nauwlettend volgen en zal verdere updates geven indien de omstandigheden wijzigen. Voor de meest actuele informatie kunnen belanghebbenden het beste de officiële communicatiekanalen van Voetbal Vlaanderen en hun lokale voetbalclubs raadplegen.