Home Knokke-Heist Algerijn en een Libiër opgepakt in Zeebrugge na inbraak

Algerijn en een Libiër opgepakt in Zeebrugge na inbraak

Twee transmigranten zullen zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Ze worden gedagvaard voor inbraak in een tweede verblijf in Zeebrugge. Dat meldt het parket van Brugge in een mededeling.

Een man merkte camerabewaking dat er zich vrijdagochtend personen bevonden in zijn tweede verblijf aan de Kustlaan in Zeebrugge. Het bleek om twee illegale vluchtelingen, een Algerijn en een Libiër, te gaan, die bij aankomst van de Lokale politie van Brugge lagen te slapen in één van de slaapkamers. 

Ze hadden een raam stukgeslagen met een steen, om daarna de woning grondig te doorzoeken, en vervolgens in het bed te gaan slapen. Voor de inbraak waren ze blijkbaar in de haven geweest.

Beide mannen zullen zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Brugge, waar de eigenaar ook schadevergoeding zal kunnen opeisen.  Het was niet de eerste keer dat de man slachtoffer werd van inbraak door transmigranten zoals wel meer mensen in Zeebrugge.

“Priester Fernand Maréchal blijft intussen zorgen voor een aanzuigeffect in Zeebrugge dorp, zegt een buurtbewoner. Samen met een groep vrijwilligers deelt hij al jarenlang dagelijks eten uit en geeft hij hen ook vaak de gelegenheid hun smartphone op te laden. Op die manier lokt hij transmigranten naar het centrum van Zeebrugge dorp waardoor zijn eigen parochianen al te vaak slachtoffer worden van ongewenste bezoeken”.

1 REACTIE

  1. Ik vraag me af welke stappen het gerecht nu zal ondernemen. ’t Zal wel weer een lachertje zijn in plaats van een afschrikwekkend voorbeeld te stellen. Ze begonnen met eten te schooien en stuurden daarvoor hun vrouwen en jonge kinderen op pad, wat ik van lokale handelaars in Westkapelle heb gehoord nog vóór de invoer van de EURO. Dan vroegen ze om Amerikaanse dollars en Duitse Marken en hadden ze plots geen eten meer nodig. De leider van de bende zat in een mooie wagen te niksen op de parking achter de kerk. Dat laatste heb ik van de lokale ‘Kneistse’ politie achteraf vernomen. Wat ermee gebeurd is hebben ze me toen niet gezegd. Nu breken de transmigranten al binnen in tweede verblijven wat nog straffer is…

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers