Home Knokke-Heist Allemaal samen voor een extra warme kerst in Knokke-Heist

Allemaal samen voor een extra warme kerst in Knokke-Heist

Net als Kneistikrant roept nu ook het gemeentebestuur van Knokke-Heist iedereen op om samen de gemeente van een hartverwarmende kerstsfeer te voorzien deze winter. Zowel handelaars, als inwoners en tweedeverblijvers kunnen zelf voor extra sfeer en gezelligheid zorgen door kerstversiering en/of -verlichting te voorzien in etalages, aan vensterramen, in voortuinen, aan voorgevels, … Noem maar op! Dit om toch wat licht, warmte en hoop te brengen in deze bijzondere periode.   

Inspanningen kerstverlichting gemeentebestuur   

Ook het gemeentebestuur voorziet zoals elk jaar mooie kerstdecoratie met de focus op de Knokke-Heistse handelskernen. Dit jaar worden er enkele aanvullingen en bijkomende inspanningen geleverd om de gemeente zo sfeervol mogelijk te maken. Zoals het aanbrengen van extra lichtaccenten aan de inkom van Knokke en het concentreren van de verlichting in Heist. Deze toevoegingen zullen ongetwijfeld een meerwaarde creëren voor de desbetreffende zones.   

Op volgende locaties kan je deze winter onder meer kerstverlichting aantreffen:  

 • Winkelstraten: Dumortierlaan, Lippenslaan, Kustlaan, Sparrendreef en Graaf d’Ursellaan  
 • De bomen op het Maurice Lippensplein, Oosthoekplein, Anna Bochplein en aan Gemeentelijke Basisschool De Pluim  
 • Bijzondere gebouwen als het Casino Knokke (vanaf kerstvakantie), Stadhuis, het Sociaal Huis, het kunstwerk van Antonyo Marest in de Strandstraat, diverse kerken en stations  
 • Aangeklede pleinen: Canadasquare, Gemeenteplein, Tijl- en Neleplein, Lichttorenplein, De Wandelaar, De Bolle, De Kinkhoorn, Heldenplein en Stationsplein Heist  
 • De kernen van Westkapelle en Ramskapelle  

 
Lichtkunstfestival: Light ART  

Ook de prachtige creaties van het Lichtkunstfestival zullen de kerstbeleving naar een hoger niveau tillen in Knokke-Heist. Van 5 december 2020 tot en met 3 januari 2021 licht de gemeente voor het derde jaar op rij op tijdens het lichtkunstfestival Light ART. Verschillende lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals o.a. Keith Haring en Van Gogh. Maar liefst 8 lichtkunstwerken maken je wandeling met je bubbel extra sfeervol.  

Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Uiteraard zal alles steeds worden georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende COVID-19-maatregelen toelaten.  

Meer informatie en concrete data op www.lightart.be  

3 REACTIES

 1. Hopelijk vergeet de gemeente niet om hier en daar de echte kerstsfeer te creeëren .vroeger was er de kerststal van Martin Van Den Broucke op het Heldenplein in Heist en werd er een heus kerststal via figuren opgericht aan het lippensplein ./Nu wordt het “Kunst” maar waar blijft de “Kerst” ?

 2. Er wordt in KH veel aandacht besteed aan de uitstraling van de gemeente, waarbij vooral het economische luik in de kijker geplaatst wordt. Een goede zaak. Kerstsfeer creëren is een nobel werk.
  Wat dikwijls over het hoofd wordt gezien, zijn de sociale misvatingen in de gemeente. Ook in KH leven vele mensen ( met of zonder kinderen) in armoede. Empathie in deze wordt vaak over het hoofd gezien of past dit niet in het plaatje?
  De gemeente beschikt over de cijfers en de gegevens van deze mensen.
  Ook vraag ik aandacht voor de eenzame mensen uit onze gemeente. Zij zullen met kerstavond alleen en eenzaam zijn.
  Wetenschappers waarschuwen voor een toename van psychische problemen door armoede en eenzaamheid.
  Al deze gemeentegenoten willen ook kerst vieren maar zijn vaak niet in staat dit te organiseren en niet allen door geldgebrek maar ook door gezondheidsproblemen.
  Kan er voor gezorgd worden dat deze mensen een kerstmaaltijd thuis geleverd krijgen.
  Dit zou pas een warme en sociale geste zijn.
  Aan iedereen: ‘ Fijne eindejaarsfeesten.’

  • Beste Bart,
   Al jaren naeen worden er op Kerstavond maaltijden verdeeld door vrijwilligers allerhande, wel zal het een stuk moeilijker worden dit jaar, door die Chinese pandemie…
   Toch bedankt voor de eindejaarwensen?

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers