vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Amper nog interesse in de (lokale) politiek

Onze grote lokale politieke peiling is afgesloten. Ondertussen vroegen we een aantal experts om de cijfers te analyseren.

In totaal hebben dagelijks gedurende de stemperiode zo’n 12.571 unieke bezoekers de peiling “gezien” via de website van Kneistikrant zelf of onze sociale media kanalen. Waarvan er slechts 4352 hun stem hebben uitgebracht. Wat geen goed nieuws is want slechts 1 op 3 blijkt interesse te hebben in lokale politiek. Ook al gaat het maar om een peiling. De mensen die hebben deelgenomen aan de peiling bestaat 59,8% uit vrouwen en 40,2% uit mannen. De leeftijdsgroep 18/24 is slechts goed voor 6,3% van de deelnemers. De grootste groep zit tussen de 25/64 met 77,8%.

Wie scoorde goed? Welke partij gaat vooruit en welke niet? Welk gemeenteraadslid zal een tandje moeten bijsteken? Vanaf morgen “De Grote Lokale Politieke Peiling” van Knokke-Heist elk dag in onze krant.

3 REACTIES

  1. Volgens mijn persoonlijke mening zijn de mensen de politiek spuugzat. Al die wegenwerken en grote bouwwerken zijn de oorzaak dat er veel onvrede is onder de mensen. De hinder en lawaai, die deze werken veroorzaken, zijn zeer groot. Ik denk dat de opkomst tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen zeer klein zal zijn.

  2. ja gemeentepolitiek is weinig relevant…je hebt hier maar één partij want de oppositie stelt niets voor en kan niets doen…dus gemeentebelangen beoordelen kun je maar met dossierkennis dat wil zeggen dat men op papier schrijft wat men gepresteerd heeft en hoeveel belastinggeld ons dit kost wat de schulden zijn en verplichtingen en hoe ze dit in de toekomst gaan doen dus wat hebben ze nu gedaan met ons geld en wat voor de toekomst…bon wat we zelfs ook doen voor eigen huishouden en zo kunnen we een hen beoordelen

  3. Het is niet alleen de lokale politiek waar de mensen lak aan krijgen maar de politiek in het algemeen. Een gemeente met een oudere bevolking waar de jongeren verdwijnen interesseert zich niet aan politiek. Moesten de jongeren aangemoedigd worden om hier te kunnen blijven wonen zou dat misschien heel ander koek zijn. Maar wie heeft interesse in lokale politiek als hij weet dat hij na zijn/haar studies toch moet verhuizen om een huis te kopen of te bouwen??? Zeker de federale politiek interesseert noch weinigen daar kleinere partijen meeheulen met de PS om toch maar een ministerpostje te bemachtigen terwijl grotere Vlaamse partijen aan de zijlijn mogen blijven staan niettegenstaande ze de meeste stemmen behaalden. Politiek draait nu eenmaal rond macht en geld en dat zal wellicht nooit veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen