HomePolitiekAnne Vervarcke-Pattyn is de nieuwe schepen

Anne Vervarcke-Pattyn is de nieuwe schepen

Naar aanleiding van het overlijden van Graaf Leopold Lippens en de voorziene benoeming van schepen Piet De Groote tot nieuwe burgemeester, heeft het schepencollege besloten om een nieuwe schepen voor te dragen en een aantal bevoegdheden te herverdelen.  

Anne Vervarcke-Pattyn schepen tot 31 december 2022 

Binnen de groep Gemeentebelangen is beslist om gemeenteraadslid Anne Vervarcke-Pattyn (° 27.02.1954) voor te dragen als 6de schepen met als bevoegdheden stadsonderhoud, lokale economie, milieu en preventie. Bedoeling is met haar jarenlange ervaring als zelfstandige ondernemer en voorzitter van de Raad Lokale Economie mee te helpen met de uitrol van het relanceplan om het handelsapparaat in de gemeente een extra boost te geven.  

Antoine Geerinckx schepen vanaf 1 januari 2023 

Vanaf 1 januari 2023 zal gemeenteraadslid Antoine Geerinckx (28.10.1977) het schepenmandaat van Anne Vervarcke-Pattyn overnemen. Knokke-Heist wil als innovatieve gemeente ver vooruitkijken in de toekomst en inzetten op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het uitwerken van maatregelen om ons aan te passen aan de klimaatverandering.  Antoine Geerinckx is als bedrijfsleider van CO2logic een deskundige in klimaat- en milieuadvies en daarvoor dus de geknipte politieke figuur.  

Bevoegdheden van schepen Piet De Groote verdeeld over schepenen Annie Vandenbussche en Kathleen van der Hooft 

Waarnemend burgemeester Piet De Groote behoudt zijn huidige portefeuille van patrimonium maar krijgt er als toekomstig burgervader nog financiën, voorzitter AGSO, gemeente in uitbouw, communicatie, brandweer en politie bij. Zijn bevoegdheden van (kunst)onderwijs en personeel worden respectievelijk verdeeld onder schepenen Annie Vandenbussche en Kathleen van der Hooft.   

Verjongingskuur in schepencollege zet zich verder door 

De voorziene afspraken om nog deze legislatuur fris jong bloed door het college van burgemeester en schepenen te laten stromen, blijven gerespecteerd. Dit betekent dat vanaf 3 januari 2022 schepen Philippe Vlietinck wordt opgevolgd door gemeenteraadslid Astrid Mestdach en schepen Kathleen van der Hooft door gemeenteraadslid Nick Wenmaeckers. Vanaf 3 januari 2023 staan Annie Vandenbussche en Kathleen van der Hooft hun schepenmandaat af aan respectievelijk gemeenteraadsleden Bert De Brabandere en Nick Wenmaekers

Laura Vanneste nieuw gemeenteraadslid 

De voordrachtsakte van schepen Anne Vervarcke-Pattyn wordt op donderdag 25 maart 2021 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Anne Vervarcke-Pattyn zal er haar eed om de verplichtingen van haar ambt trouw na te komen afleggen voor burgemeester Piet De Groote.  

Ook eerste opvolger Laura Vanneste (° 18.05.1988) legt voor de burgemeester haar eed af als nieuw gemeenteraadslid. In de vorige legislatuur zetelde Laura van 2013 tot 2018 in de OCMW-raad en volgde ze van 29 maart 2018 tot 3 januari 2019 de gemeenteraadszittingen als opvolgster van gemeenteraadslid Isabelle Goeminne. Sinds begin deze legislatuur veroverde ze ook een zitje in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst van Knokke-Heist. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers