Home Cultuur Antony Gormley’s Another Time XVI Sculptuur Tijdelijk Verwijderd na Val

Antony Gormley’s Another Time XVI Sculptuur Tijdelijk Verwijderd na Val

0
264
  •  

We hebben tijdelijk afscheid moeten nemen van het befaamde kunstwerk Another Time XVI van de Engelse beeldhouwer Antony Gormley. Dit nadat het opmerkelijke beeld van zijn sokkel viel en tussen de blokken van het strandhoofd belandde tijdens het weekend van 16 en 17 december 2023.

Ongelukkige Val van Another Time XVI

Het incident gebeurde onverwachts en heeft de lokale gemeenschap en kunstliefhebbers verrast. Another Time XVI, deel van een serie van honderd sculpturen die identiek zijn aan de werken van Another Place (2007), is een gestileerde menselijke figuur gemaakt van massief gietijzer. Het kunstwerk, dat een diepgaande vraag stelt over de plaats van de mens in het grotere geheel, stond bekend om zijn impactvolle aanwezigheid.

Mislukte Reddingspoging en Toekomstplannen

Een poging om het beeld op 20 december 2023 uit zee te hijsen met een kraan werd gestaakt vanwege het hoge water. De complexiteit van de situatie, gecombineerd met de kwetsbaarheid van het kunstwerk, maakte de reddingspoging extra uitdagend. Autoriteiten en kunstconservatoren hebben bevestigd dat er midden januari een nieuwe poging zal worden ondernomen, waarbij de focus ligt op het veiligstellen en herstellen van het beeld bij laag water.

Blijvende Betekenis van Gormley’s Werk

Het incident met Another Time XVI benadrukt de kwetsbaarheid van openbare kunstwerken en de noodzaak van hun bescherming en onderhoud. Antony Gormley’s sculpturen, bekend om hun reflectie op isolatie en menselijke aanwezigheid in ruimte en tijd, blijven een belangrijke rol spelen in de hedendaagse kunstwereld.

Reacties en Ondersteuning van de Gemeenschap

De lokale gemeenschap en bezoekers van Surfers Paradise hebben hun steun en zorgen geuit over de toekomst van het kunstwerk. Velen hopen op een spoedig herstel en terugkeer van het beeld naar zijn oorspronkelijke plaats, waar het al jaren een geliefd onderdeel van het culturele landschap vormt.

NO COMMENTS