woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistApril: Maand van de Filosofie met "Chaos" als Leidraad in Bib Scharpoord

April: Maand van de Filosofie met “Chaos” als Leidraad in Bib Scharpoord

In een wereld die gekenmerkt wordt door voortdurende crises, nodigt Bib Scharpoord je uit om tijdens de Maand van de Filosofie dieper in te gaan op het thema chaos. Op donderdag 18 april 2024, van 19.00 tot 22.00 uur, verkennen filosofen en kunstenaars de complexe verhouding tussen chaos en orde in onze hedendaagse samenleving.

Overzicht van de Avond

  • 19.00 uur: Bleri Lleshi, filosoof en auteur, opent de avond met een diepgaande lezing.
  • 20.15 uur: Een unieke slampoetry-voordracht door Loeke Vanhoutteghem.
  • 21.00 uur: Kunstpsycholoog Joannes Késenne en filosoof André Mobouck delen hun perspectieven.
  • 21.30 uur: De avond wordt afgerond door filosofe, journaliste, en muzikante Helena Cazaerck.

De Kern: Chaos en Orde

Onze samenleving streeft naar orde en ziet chaos vaak als bedreiging. Echter, de recente stroom van crises – variërend van waarheidsvinding en klimaatverandering tot geopolitieke onrust – suggereert dat volledige orde een illusie is. Tijdens dit evenement wordt de vraag gesteld hoe we ons verhouden tot chaos: Is het de vijand of een noodzakelijke voorloper van creatieve en pluralistische orde?

Wat Brengt Chaos Ons?

Chaos wordt vaak geassocieerd met onzekerheid en geweld, maar kan ook gezien worden als een bron van creativiteit en vernieuwing. De avond belooft een verkenning van deze dualiteit, met een blik op hoe verouderde structuren soms chaos vereisen om tot een nieuwe orde te komen.

Praktische Informatie

  • Locatie: Bib Scharpoord
  • Datum en Tijd: Donderdag 18 april 2024, van 19.00 tot 22.00 uur
  • Toegangsprijs: € 15

Deze bijeenkomst biedt een unieke kans om dieper in te gaan op het concept chaos en de mogelijke rol ervan in persoonlijke en maatschappelijke transformatieprocessen. Of we nu meer orde moeten scheppen of juist meer ruimte moeten laten voor chaos, is een vraag die centraal staat tijdens deze boeiende avond.

Reflecteer op de relatie tussen chaos en orde en hun invloed op onze hedendaagse maatschappij. Een avond die belooft zowel de geest als het hart te prikkelen.