vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

APZI op missie naar Londen

Tijdens de Belgische Economische Missie naar het Verenigd Koninkrijk van afgelopen week stelde APZI, samen met Port of Antwerp-Bruges, havenplatform Zeebrugge voor als ideale toegangspoort voor handel met het Verenigd Koninkrijk. In Londen kon de Belgische delegatie van de handelsmissie kennismaken met de troeven van onze haven en de vele verbindingen met het Verenigd Koninkrijk, maar ook met het hinterland.

Om havenplatform Zeebrugge in de kijker te zetten bij de Belgische exporteurs nam APZI het initiatief om een ontbijtsessie te organiseren tijdens de Belgische Economische Missie naar het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 10 mei 2022 presenteerden we, samen met Port of Antwerp-Bruges, Zeebrugge als ideale toegangspoort tot het Verenigd Koninkrijk. 

Tijdens de ontbijtsessie ‘Zeebrugge, your ideal gateway to the UK’ kon de aanwezige handelsdelegatie proeven van de troeven van Zeebrugge om de UK-markt te bereiken. Na de openingstoespraak van Vlaams minister-president Jan Jambon, presenteerde Tom Hautekiet, Chief Commercial Officer Port Of Antwerp-Bruges, de vervoers- en verbindingsmogelijkheden vanuit Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk en naar de Europese markten. Pieter Decloedt, Head of Unit Transport & Logistiek bij POM West-Vlaanderen, schetste de verschillende transportnetwerken binnen West-Vlaanderen en toonde hoe deze in verbinding staan met elkaar en met het ganse Europese continent.

Na de presentaties sloot Sofie Dubois, Customers Service & Logistics Manager bij Soubry, de sessie af met een testimonial en getuigde waarom platform Zeebrugge een belangrijke haven is voor hun exportactiviteiten naar UK. Tot slot bedankte Annick De Ridder, voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges, alle aanwezigen en nodigde iedereen uit om verder te netwerken.  

Een realisatie van APZI en Port of Antwerp-Bruges, met de steun van POM West-Vlaanderen via het Conquer project en medewerking van Flanders Investment & Trade en het Agentschap voor Buitenlandse handel. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen