17.9 C
Knokke-Heist

Archeologiedagen Ontmaskeren Verleden in St. Anna ter Muiden

De deuren van de NH Kerk in St. Anna ter Muiden, een deelgemeente van Sluis, zwaaien open voor de Archeologiedagen van vrijdag 26 tot zondag 28 mei. Dit evenement nodigt nieuwsgierige bezoekers uit om de geheimen van het verleden te ontrafelen van 13 tot 17 uur. Het is een zeldzame gelegenheid om, bij gunstig weer, de toren van de historische kerk te beklimmen.

Het hoofdthema van deze dagen is de ontdekking van de “Verdwenen Voorhaven van Brugge: Sint Anna ter Muiden”. Archeologische ontdekkingen die centraal staan, omvatten grafstenen van opmerkelijke figuren zoals Michael Suinre, kapitein van Mude (1269), Jan Blankaert, kapitein van Torre van Bourgogne (1443), en Jan Beels (1439), onder anderen. Er zijn ook tastbare bewijzen van het verleden zoals een fresco van een grafkelder, een albasten beeldje van EVA en rouwborden van Kapitein Ewsum en zijn vrouw, Angenis Richaert, uit de late 17e eeuw.

Naast deze vondsten biedt het evenement ook gedichten van Guido Gezelle, geïllustreerd met houtgravures van Renaat Bosschaert. Informatiemateriaal en documentatie verzorgd door Ids Haagsma (Architext) geven uitgebreide achtergrondinformatie over de kerk en Sint Anna ter Muiden.

De torenbeklimming biedt een adembenemend uitzicht over de Zwinstreek voor een symbolische bijdrage van € 2,00, mits de weersomstandigheden gunstig zijn. Deze ervaring wordt onder begeleiding verzorgd om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

De Archeologiedagen vormen een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis van Sluis te ervaren. Wij nodigen u uit om de mysteries van het verleden te ontrafelen op de Nederherenweg 1, 4524 JS Sint Anna ter Muiden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen