woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistArchitectonische Grandeur en Grieven in het Lake District

Architectonische Grandeur en Grieven in het Lake District

Mooie façade, bittere realiteit

Ondanks de beloofde allure ervaren sommige bewoners echter ernstige problemen. Tijdens een bezoek van een HLN journalist aan het bouwproject kwamen diverse tekortkomingen aan het licht. Eigenaars deelden frustraties over onafgewerkte appartementen en ernstige mankementen: van ontbrekende warmwateraansluitingen tot ernstige waterschade veroorzaakt door falende leidingen. Veel bewoners betreuren hun snelle instemming met de oplevering, geplaagd door blijvende problemen zoals defecte elektrische installaties en foutief geplaatste ramen.

Juridische en financiële wirwar

De vinger wordt vooral gewezen naar de onderaannemers, in het bijzonder een bedrijf uit Aalter verantwoordelijk voor de elektriciteit. Dit bedrijf, dat zonder relevante ervaring in grote residentiële projecten werd ingehuurd, is failliet gegaan, waardoor vele bewoners hun geïnvesteerde geld in rook zagen opgaan. Klachten over de slechte uitvoering en het gebrek aan adequate supervisie stapelen zich op. De uiteindelijke verbreking van het contract met deze onderaannemer door Ghelamco was een noodzaak, maar kwam te laat voor velen die financieel en emotioneel al zwaar getroffen waren.

De rol van Ghelamco

Ghelamco zelf houdt vol geen blaam te treffen en schuift de verantwoordelijkheid volledig af op de onderaannemers. Ze betreuren de situatie en wijzen op de gerechtelijke stappen die worden ondernomen om de kwaliteit alsnog te waarborgen. Echter, de verwachtingen en realiteit lopen sterk uiteen, en de tevredenheid onder de bewoners varieert sterk.