vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Artsen ontwikkelen revolutionaire 3D-beeldtechniek

Weekend-nieuws

Prof. Dr. Benoit Hendrickx, plastisch chirurg in AZ Zeno werkte de afgelopen jaren samen met de dienst radiologie van AZ Zeno en een team van ingenieurs, radiologen en IT-experts aan de ARtery 3D-technologie: een tech die het complexe netwerk van slagaders in ons gezicht visualiseert in Augmented Reality.

Met behulp van een MRI zonder contrastmiddel of straling worden de slagaders in beeld gebracht. Hierdoor kan een behandeling pijnlozer gebeuren en is er minder kans op bloedingen en erge complicaties zoals afsterven huid of blindheid.

Op dit moment wordt de app vooral gebruikt bij het injecteren van fillers en botox, maar dit is slechts het begin. Augmented reality kan de hele medische wereld transformeren. De technologie zal nog voor verschillende andere toepassingen dienen. Zo zullen radiologen de bloedvaatjes in het gezicht en over het gehele lichaam in de toekomst preoperatief in kaart kunnen brengen. Dat opent perspectieven voor bv. neurochirurgie. Zo kan je een tumor mooi in beeld brengen en nog preciezer opereren, of bloedvaatjes in beeld brengen die belangrijk zijn bij het uitvoeren van reconstructies na bv. borstkanker.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen