vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Atelier Ecru Gallery en Barbé Urbain in het iconische Zwart Huis in Knokke  

De Gentse kunstgalerie Barbé Urbain en de Gentse designgalerie Atelier Ecru Gallery slaan de handen ineen en richtten samen MAGELLAN op: een gezamenlijk initiatief dat kunst- en designtentoonstellingen organiseert buiten de vaste galerieruimtes in Gent. Deze zomer nemen ze hun intrek in het iconische modernistische hoekgebouw van architect Huib Hoste in Knokke – ook wel gekend als woning Dr. De Beir. Van 2 juli tot 28 augustus 2022 presenteren ze er tentoonstellingen met verschillende kunstenaars en designers die ze vertegenwoordigen of waar ze mee samenwerken onder de koepelterm MAGELLAN.  

Tijdens de zomermaanden worden er werken gepresenteerd van kunstenaars als Adelheid De Witte, Charlie De Voet, Flexboj & LA, uitgeweken Knokke-Heistenaar Joost Pauwaert, Stijn Ank en Middernacht & Alexander, en van designers als Linde Freya Tangelder, Katrien Doms, Pierre De Valck, Maria Scarpulla, BRUT Collective, Nathalie Van der Massen en Laurids Gallée.  

Genoemd naar Ferdinand Magellan, een Portugese ontdekkingsreiziger die de eerste zeilreis rond de wereld leidde, wil het nieuwe gezamenlijke project een ontdekkingstocht doorheen de werelden van hedendaagse kunst en design aanbieden. Dat resulteert in diverse gecureerde presentaties waarbij in elke kamer van het iconische huis een aparte totaalervaring aangeboden wordt.  

Barbé Urbain en Atelier Ecru Gallery werden zo’n 4,5 jaar geleden gelijktijdig opgericht. Ze streefden allebei van bij de start naar het bouwen van tentoonstellingen als totaalervaringen. Daarnaast stemt ook de manier waarop de galerieën met hun kunstenaars en designers samenwerken, overeen. Dit hoeft niet te verbazen, aangezien Christophe Urbain enerzijds met Oliver Barbé de kunstgalerie Barbé Urbain oprichtte, en anderzijds ook Atelier Ecru Gallery met Stéphanie Frederickx opstartte.   

Beide galerieën focussen op begeleiding, ondersteuning, promotie en omkadering van makers – designers of kunstenaars. Ze presenteren een divers programma waarin jonge, opkomende talenten in dialoog worden geplaatst met meer ervaren en gevestigde namen.  

“We zien dat er op internationale kunstbeurzen steeds vaker collectible design aangeboden wordt en op designbeurzen kunstwerken. Met MAGELLAN willen we de liefhebber en de verzamelaar van beide disciplines een totaalpakket aanbieden, en meenemen in de wereld van zowel Atelier Ecru Gallery als Barbé Urbain.” aldus Oliver Barbé, Stéphanie Frederickx en Christophe Urbain     
MAGELLAN in Knokke  
2 juli – 28 augustus 2022  
Dr. De Beir Huis  
Dumortierlaan 8  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen