HomeCultuurAvondnatuurwandeling in het duingebied Park 58

Avondnatuurwandeling in het duingebied Park 58

Op woensdag 14 juli 2021 organiseert Natuurexploratie een geleide avondnatuurwandeling in het duingebied ‘Park 58’. De trip start om 19.30 uur aan de hoofdingang onder de pergola van Park 58 in de Elizabetlaan in Duinbergen.  

Juli en augustus zijn de hoogbloeimaanden van de schrale, droge duingraslanden. Een bezoek aan dit pareltje onder dit type biotoop loont tijdens de zomermaanden dan ook steeds de moeite. Het deel van het duingebiedje vlakbij de startplaats bestaat grotendeels uit vrij recent opengemaakt en hersteld duinlandschap naar een beheersplan dat de natuurgids van dienst destijds grotendeels heeft opgesteld. Het maaibeheer dat nu volgt, bepaalt in grote mate welke soorten we in dat oude parkgedeelte krijgen. 

Het zijn evenwel de oude in standgehouden duingraslanden van weleer, type middeloud duin die de rijkste duinflora kennen met naast de algemene soorten van dit type schraal grasland ook tal van zeldzamere soorten als grote tijm, nachtsilene, wit vetkruid, duinruit, geel zonneroosje en glad walstro. 

Uiteraard besteedt de natuurgids tijdens deze avondwandeling ook aandacht voor de talrijke insecten die in de bloemenrijke graslanden aanwezig zijn. Tegen de avond zijn er ook een aantal vogelsoorten die nog even hun zang laten horen, zoals roodborst, zwartkop, winterkoning, zanglijster en merel. Ook grote bonte specht en groene specht zijn vaste bewoners van dit duingebiedje. 

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden. 

Organisatie: Natuurexploratie. 

Gids: Patrick Demaecker – T 050 51.91.01 of 0475 407 929 

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers