15 C
Knokke-Heist

AZ Zeno viert 10-jarig jubileum met nieuwe smaaksensatie

Een decennium geleden, op 7 juni 2013, smolten het voormalige OLV Ter Linden en het Koningin Fabiolaziekenhuis samen tot AZ Zeno. Dit jaar markeert ook het vijfjarig bestaan van de nieuwbouwlocatie in Knokke-Heist. Ter ere van deze feestelijke gebeurtenis trakteert AZ Zeno al zijn collega’s, artsen, patiënten en bezoekers op een nieuwe, verrukkelijke AZ Zeno praline.

Meer dan een heerlijk stukje chocolade De praline vertelt het verhaal van AZ Zeno, een ziekenhuis dat voortdurend groeit en al jaren vooroploopt met zijn benadering en visie op voeding. Eigen geteelde groenten, verse en lokale vis en vlees, voeding als krachtig instrument in het genezingsproces. De Zeno praline is dan ook veel meer dan een smakelijk stukje chocolade. Met zorg zijn ingrediënten als Sechuan-peper geselecteerd vanwege het hoge zinkgehalte, dat essentieel is voor een sterk immuunsysteem. Duindoornbes, boordevol antioxidanten, foliumzuur, flavonoïden, choline en vitamine A, B1, B2, C en E, evenals passievruchtensap zijn aan de praline toegevoegd. Deze bijzondere samenstelling zorgt voor een unieke smaakervaring. De praline is het resultaat van een lokale samenwerking tussen AZ Zeno en Chocolatier M uit Knokke-Heist.

AZ Zeno groeit gestaag Het ziekenhuis heeft in de afgelopen 10 jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt en is met bijna 900 medewerkers de grootste werkgever in de regio. Momenteel zijn er 140 artsen werkzaam bij AZ Zeno. In 2023 zijn er maar liefst 127.000 consultaties en 14.000 operaties uitgevoerd. De robotchirurgie heeft zijn intrede gedaan.

“De nieuwbouwcampus in Knokke-Heist heeft een enorme vooruitgang betekend voor zowel de patiënten als het personeel. De infrastructuur, technologie en het comfort zijn optimaal, waardoor we ons volledig kunnen richten op de patiënten. We streven ernaar om de mens in zijn geheel te benaderen, met aandacht voor niet alleen de ziekte, maar ook het welzijn en de impact ervan. Ook op andere locaties hebben we grote stappen voorwaarts gezet. De nieuwe campus in Maldegem is in gebruik genomen en de verbouwingen op de campus in Blankenberge zijn bijna voltooid. Onze toekomstplannen zijn minstens zo ambitieus. AZ Zeno gaat vol voor duurzame energie en blijft samenwerken met alle (zorg)partners in de regio”, aldus een enthousiaste Patrice Buyck, algemeen directeur van AZ Zeno.

Terwijl AZ Zeno haar successen viert en vooruit kijkt naar de toekomst, blijft de vraag hangen: wat heeft de toekomst nog meer in petto voor dit bloeiende ziekenhuis? Blijf op de hoogte voor het laatste nieuws over AZ Zeno.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen