12.5 C
Knokke-Heist

Aziatische hoornaar rukt verder op en veroverde ook al Knokke-Heist en Damme

Na melding van een nest Aziatische hoornaar wordt een erkende en gecertificeerde bestrijder Aziatische hoornaar gecontacteerd door het VBI. Het VBI neemt zo snel mogelijk contact met u op. Voor alle vragen over bestrijding contacteer hoornaar@vbi.vlaanderen.

De eerste Aziatische hoornaar dook in België op in 2016. Sindsdien breidt de soort snel uit. Deze wesp komt uit zuidoost China. Ze heeft het gemunt op bijen en andere insecten en wordt beschouwd als een invasieve exoot. In België wordt ze gemonitord. De populatie wordt beheerd door nesten te verdelgen.

De eerste nesten zijn ook dit jaar gevonden in Knokke-Heist en Damme. De Zwinregio, was de laatste deel van West-Vlaanderen waar men de Aziatische hoornaar kon vinden. Maar echt tegenhouden is moeilijk.

Surveillance vergt vele ogen op de uitkijk, ook die van jou! Ontdek hier hoe je in het citizen science project Vespa-Watch kan meehelpen om Aziatische hoornaar te detecteren. Jouw gegevens worden dan gebruikt voor bestrijding en onderzoek.

1 REACTIE

  1. Nest gevonden van de Aziatische Hoornaar in de nok van onze schuur.(4 meter hoogte) Nest is goed zichtbaar en deel dode wespen liggen op de grond. Levende wespen aktief rond het nest. Help ons om deze te bestrijden aub.
    Jef Watelle, Gentsesteenweg, 82 a 8340 Sijsele 0475/38.67.19

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen