18.3 C
Knokke-Heist

“Badstatus” binnen bereik: bezoek aan Noordwijk leidt tot nieuwe plannen

Gisteren bracht Wethouder Jack Werkman van de Gemeente Sluis, samen met een aantal collega’s en ondernemers uit Cadzand-Bad, een bezoek aan Noordwijk. Deze plaats, evenals Cadzand-Bad en Domburg, heeft de felbegeerde “Badstatus”. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de lucht, het water en de omgeving in deze plaatsen een gunstige uitwerking hebben. Dit voorjaar zal de “Badstatus” herkeurd worden en de watermonsters die hier voor genomen werden, zijn alvast goedgekeurd.

De wethouder en zijn collega’s hebben niet alleen de vernieuwing van het certificaat in gedachten, maar willen ook samen met de ondernemers de komende jaren meer inhoud geven aan de “Badstatus”. Dit door individuele ondernemingen, gezamenlijke activiteiten, de openbare ruimte en promotie.

Samen met de Gemeente Veere en ondernemers uit Domburg bezochten ze Noordwijk als inspiratie. Hier bezochten ze verschillende ondernemers en de gemeente om te horen hoe zij invulling geven aan en gebruikmaken van de “Badstatus”. Het bezoek heeft hen genoeg inspiratie opgeleverd om verder aan de slag te gaan!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen