vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Bal ligt nu alleen nog in het kamp van Vlaamse Minister Zuhal Demir (N-VA)

De projectontwikkelaar Ghelamco hoopt begin augustus toestemming te krijgen om de langverwachte tweede golf te bouwen in Knokke-Heist. Een protesterende buurman heeft gedreigd de droom van plusinwoner Paul Gheysens  te blokkeren zo blijkt uit een artikel in “De Tijd”, zoals je eerder al kan lezen in onze krant.

De opmerkingen vanuit de bevolking blijven ook binnen komen. Een tweede golf is zeer welkom, dit staat buiten kijf zegt ondernemer Henk Warnier: “Dat dit een dure investering is ook. Door lidgelden alleen kan men dit niet compenseren. Maar de Gemeente Knokke-Heist zou toch voordien aan Ghelamco een controleerbaar businessplan moeten opvragen, alvorens een bouwvergunning voor dit megalomaan “hotel” te schenken ? Ze vonden al 7 jaren geen uitbater voor een hun klein hotel de 8300 (ex Gustave Siska). Andere reeds lang bestaande hotels en restaurants, vinden amper of geen personeel. Heeft iemand al eens berekend welke bezettingsgraad en hoeveel exploitatiejaren zo een complex nodig heeft, louter om break-even te draaien ? Of is het een belastingsontduikingsvehikel? Dan wordt dit het zoveelste “apart-hotel” … hotelkamers bijeen gevoegd tot appartementen, die door de eigenaars/aandeelhouders mogen bewoond worden. Zoals diverse residenties
destijds gebouwd werden aan de kustlaan. Puur bedrog, net zoals de verleidelijke fotografische voorstelling van het complex. Het is tot 7 verdiepingen hoog. Mooi groen gekleurde daken wel. Maar dat ziet men enkel uit de lucht, zoals bij de renders van Lakeside district aan het station. Waar komen de liftkokers, de aircoschouwen ? Verplichte zonnepanelen voor de EPC, is dat daar niet van toepassing ? En 1.350 parkeerplaatsen ! … allen ondergronds ? In het land der blinden is eenoog koning”, besluit Warnier.

“Eerst wordt er een bestemmingswijziging uit de mouw getoverd om het landbouwgebied te veranderen in recreatiegebied (een golfterrein) , maar plots blijkt die tweede golf vol te staan met gebouwen : appartementen, een congrescentrum en een hotel, zegt ingenieur Guy de Pauw. Van landbouwgrond naar bouwgrond , hoe is die man er weeral in geslaagd? Dat kan toch maar alleen met de medeplichtigheid van het gemeentebestuur? En nu moet moet één aanpalende eigenaar het opnemen tegen eigenaar van de golf-grond. Alle prietpraat over natuurbescherming en meer groen en betonstop is alleen maar lippendienst, binnen tien jaar is Knokke-Heist helemaal volgebouwd, maar dan alleen maar ten behoeve van heel rijke mensen”.

“Onherkenbaar Knokke-Heist en enkele zandmannetjes worden er rijk mee”, zegt Peter Stroo. De bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse Minister Zuhal Demir (N-VA). Want in 2018 werd het gemeentelijke RUP al goedgekeurd door de gemeenteraad. Waardoor wat Knokke-Heist betreft de lichten eigenlijk reeds op groen staan. Minister Demir moet dus naast het stikstofdossier ook een beslissing nemen over het al dan niet verharden van een stuk polder in Knokke-Heist.

3 REACTIES

  1. Wie heeft hier de gelden in de gemeente onder tafel gekregen ? Kan bijna niet anders dan. Men heeft ook een bufferzone met bomen gepland aan de rand van het nieuwe golfterrein op kosten van de gemeente. En dan draagt de gemeente ons op een betonstop in te voeren ten behoeve van het groen om het regenwater de mogelijkheid te geven in de grind te sijpelen. Het valt,op dat het altijd Ghelamco is die betrokken partij. Verdacht.

  2. Hopelijk laat de minister zich niet vangen door het grote geld. Ik denk echter wel dat ze het reilen en zeilen van de vastgoedmacht maar al te goed kent. Als het Ghelamco alleen maar gaat hun eigen kas rijkelijk te spijzen hoeft gans dat golfproject voor mij niet meer want dat vormt toch maar een aanhangsel en een voorwendsel om te kunnen verkavelen. Ze zouden er dan beter een mooi bos van maken of landbouwgrond zoals het nu is maar daar is niets aan te verdienen. Voor zo’n maatschappijen is het alleen kassa kassa die telt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen