18.3 C
Knokke-Heist

Balcaen Verlaagt Kapitaal van Floorenter in Sensationele Zet

In een opmerkelijke en sensationele stap heeft miljardair Filip Balcaen het kapitaal van zijn Belgische holding Floorenter verlaagd met 580 miljoen euro. Deze radicale beslissing brengt het vermogen van de holding terug van 850 naar 270 miljoen euro en stuurt de fondsen richting de Luxemburgse holding Enterhold.

Floorenter, samen met Baltisse de belangrijkste holding van Balcaen in België, boekte over 2021 een winst van 43 miljoen euro. Enterhold, met een vermogen van 1,2 miljard euro, stond op een winst van 50 miljoen euro. Beide holdings beheren ook de vastgoedgroep Baltissimo, momenteel bezig met de renovatie van de Victoria toren in Brussel.

Balcaen heeft zijn fortuin gemaakt door de verkoop van zijn vloerbedekkingsbedrijf Balta en later vinylbedrijf IVC. Als “captain of industry” speelt hij een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld als referentie aandeelhouder van de beursgenoteerde Wetterse hardschuimproducent Recticel. Balcaen beschouwt de toekomst van de industrie als “China proof”, wat volgens hem activiteiten betekent die niet arbeidsintensief zijn en waarvoor de transportkosten hoog zijn.

Deze verrassende stap laat zien dat Balcaen, hoewel hij een low profile strategie hanteert, niet bang is om bepalende beslissingen te nemen en zijn invloed uit te oefenen in de industrie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen