Home Cultuur Balletgroep Le Cygne blijft dansen

Balletgroep Le Cygne blijft dansen

De culturele wereld heeft de laatste tijd enorm afgezien.

Toch vinden ze dat bij balletgroep Le Cygne geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Tijdens de lockdown werden lessen in de buitenlucht gegeven en de zomerstages konden ook, mits de nodige aanpassingen, georganiseerd worden.

Om het nieuwe werkjaar voor te bereiden werd het lesgeversbestand uitgebreid met Elise Matthys, Laura Kupfer en Eva Brackman, drie mensen die allen hun strepen in de danswereld al verdiend hebben.

In samenspraak met C.C. Scharpoord en met inachtneming van de verschillende protocols kunnen de nieuwe lessen vanaf dinsdag 8 september weer opstarten.

Maar er is meer. Nadat in mei de dansvoorstelling “MORGEN” diende uitgesteld, wordt nu alles in het werk gesteld om die voorstelling, in een nieuw concept, te brengen in het weekend van 6, 7 en 8 november. Het is en blijft een serieuze uitdaging om alles volgens de nieuwe richtlijnen te brengen, maar er wordt niet op een inspanning meer of minder gekeken.

De technische ploeg van Scharpoord is overigens ook heel tevreden om weer aan de slag te kunnen gaan.

Wat die voorstelling(en) precies zullen inhouden, zal later wel duidelijk worden,  maar alle dansers staan klaar om hun beste beentje voor te zetten.

Meer info volgt en wie meer wil weten kan de facebookpagina van Koninklijke Balletgroep Le Cygne best in de gaten houden. Daar zijn ook de resultaten van de zomerstages te zien.

Wie interesse heeft in de lessen, kan via mail.

(lecygneballet@gmail.com) contact opnemen met het bestuur.

- Advertisment -

Lees ook dit

Martin Vanden Broucke bouwde op z’n 73ste opnieuw een kerststal

Gepensioneerde slager en ondernemer Martin Vanden Broucke (73) bouwde afgelopen week weer zijn traditionele kerststel op aan het Heldenplein. Dat de indrukwekkende stal van...

Vic baron Swerts schenkt piano aan AZ Zeno

De inkomhal van de campus in Knokke-Heist straalt rust en openheid uit. De perfecte setting voor een streepje muziek. “Iedereen die zin heeft, mag...

Doek valt over Kneistival

In onze weekend magazine hetzoute.com kon je dit weekend lezen dat Kneistikrant verdwijnt. Afgelopen zomer werd het festival al eens geannuleerd door het coronavirus....

Recente reactie van onze lezers