HomeSportBaloise Belgium Tour komt naar KH voor een tijdrit

Baloise Belgium Tour komt naar KH voor een tijdrit

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni 2021 vindt de 90e editie van de Baloise Belgium Tour plaats. Deze vijfdaagse rittenkoers, georganiseerd door Golazo, start in Beveren en eindigt in Beringen. Op donderdag 10 juni komen de renners naar Knokke-Heist voor een plaatselijke tijdrit over een afstand van 11 km. De Baloise Belgium Tour maakt deel uit van de UCI ProSeries. Ook dit jaar staan er veel grote ploegen en dito namen aan de start. De interesse bij de WorldTour-ploegen en ProContinentale teams is alvast heel groot. De wedstrijd is live te volgen op Sporza, RTBF en Eurosport. 
 
“De Baloise Belgium Tour 2021 wordt een ode aan enkele van de mooiste fietsregio’s die België rijk is” liet organisator Christophe Impens zich al ontvallen. “Het wordt echt een levende promotiespot voor België Fietsland. Dit moet leiden tot spannende wedstrijden in de strijd voor het eindklassement.”  

Vanzelfsprekend mag Knokke-Heist niet in dit rijtje van fietsparadijzen ontbreken. Dit keer wordt het geen gewone wedstrijd met aankomst aan de Wandelaar maar een korte tijdrit van Heist via Oostkerke naar Westkapelle. Deze vindt plaats exact 100 dagen voor het WK wielrennen in Vlaanderen aanvangt met een 43 km lange tijdrit van Knokke-Heist naar Brugge. Bij wijze van voorproefje zal de tijdrit van de Baloise Belgium Tour dan ook een klein stukje van het parcours van de WK-tijdrit volgen maar dan wel in omgekeerde richting.   De eerste renner start om 13.10 uur in de Heistlaan ter hoogte van huisnummer 168. Via de Leopoldsvaart-Noord en de Oostkerkestraat gaat het naar de Dorpsstraat in Westkapelle waar de eindmeet aan de Sint-Niklaaskerk ligt. De laatste renner vertrekt om 16.15 uur in Heist. Het parcours kun je hier bekijken. Hoewel de afstand van de tijdrit maar 11 km bedraagt kan het klassement helemaal op zijn kop gezet worden. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers