18 C
Knokke-Heist

Bank aangeklaagd door Azimi broers na verbreken zakelijke relatie

De Azimi broers, succesvolle zakenmannen, slepen ABN Amro voor de rechter na de beëindiging van hun zakelijke relatie. De bank uit bezwaren tegen contante stortingen en beweert dat de broers niet op tijd hebben gereageerd op schriftelijke vragen.

De ondernemende broers Salar en Sasan Azimi uit Aardenburg, gemeente Sluis, nemen het op tegen de financiële gigant ABN Amro, zo meldt het Financieele Dagblad. De bank besloot onlangs de relatie met de Azimi’s en hun telecombedrijf te verbreken, wat leidde tot een juridische strijd tussen beide partijen.

ABN Amro uitte bezwaren tegen de contante stortingen op de bankrekening van de telefoonwinkel van de broers in Sluis. Daarnaast beweert de bank dat de gebroeders Azimi niet tijdig hebben gereageerd op schriftelijke vragen. Als gevolg hiervan kondigde ABN Amro aan de relatie met de broers en hun telecomwinkel te willen beëindigen.

Het is niet ongebruikelijk dat banken rekeningen opzeggen, vooral in sectoren waar veel contante stortingen worden gedaan. Deze transacties zijn moeilijk te controleren op fraude, waardoor banken terughoudend kunnen zijn in het onderhouden van dergelijke relaties.

Salar Azimi is van mening dat het bedrijfsklimaat in Nederland verslechtert en vertelt aan de krant: “Als werkgever word je hier letterlijk weggepest. Ik ben nog nooit als verdachte in een rechtbank geweest.” De broers zullen komende vrijdag het kort geding tegen de bank voeren.

Een ander belangrijk aspect in deze zaak is de inval van de politie en de FIOD bij de Azimi broers ruim twee jaar geleden. De broers werden destijds aangehouden in verband met een zaak rond hypotheekfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. De inval vond plaats in hun woning en een bedrijfsruimte in hotel De Elderschans.

Salar Azimi heeft het onderzoek van justitie naar hem en zijn broer bestempeld als ‘lachwekkend en diep, diep triest’. Hoewel de broers nog niet zijn veroordeeld, heeft deze inval een schaduw geworpen over hun zakelijke reputatie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen