23.7 C
Knokke-Heist

Barbara Pas presenteert nieuw boek en spreekt in CC Scharpoord

Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, Barbara Pas, zal op zaterdag 11 maart om 20:00 uur spreken in het cultureel centrum Scharpoord aan Maxim Willemspad 1 in Knokke-Heist. Tijdens het evenement zal ze niet alleen de recente politieke actualiteit bespreken, maar ook haar recent uitgebrachte boek ‘Bodemloos’ presenteren, dat ze samen met Lode Vereeck heeft geschreven.

Barbara Pas behaalde haar diploma handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2004, nadat ze een studie Latijn-wiskunde volgde aan de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie humaniora in Sint-Niklaas. Op jonge leeftijd nam ze deel aan de IJzerbedevaart en het Vlaams Nationaal Zangfeest vanwege haar Vlaamsgezinde achtergrond. Tijdens haar studententijd in Leuven werd ze politiek actief en was ze betrokken bij het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond. Na het behalen van haar diploma werkte ze als medewerkster van de Kamerfractie van het Vlaams Belang, wat ze tot 2007 bleef doen.

In juni 2007 werd ze gekozen als lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers voor de Kieskring Oost-Vlaanderen, waar ze momenteel nog steeds in functie is. Ze was de lijsttrekker van de Oost-Vlaamse Kamerlijst van het Vlaams Belang in 2014 en 2019 en specialiseerde zich in financiële en economische dossiers. Van oktober 2009 tot maart 2012 was ze nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, en sinds december 2012 is ze nationaal ondervoorzitter van het Vlaams Belang.

In april 2013 volgde ze Gerolf Annemans op als fractieleider in de Kamer van volksvertegenwoordigers voor het Vlaams Belang, nadat hij zijn rol als partijvoorzitter niet langer wilde combineren met die van het fractieleiderschap. Ze vervulde deze rol tot mei 2014, toen haar partij niet genoeg Kamerleden had om nog een fractie te kunnen vormen. In 2019 hervatte ze haar rol als fractieleider, nadat het Vlaams Belang wel genoeg leden had verzameld om een fractie te vormen. Naast haar werk als Kamerlid is Pas ook gemeenteraadslid van Dendermonde sinds 2007.

In 2021 publiceerde Hind Fraihi in haar boek ‘Achter het schild van extreemrechts’ dat Barbara Pas lid was van de besloten Facebookgroep ‘She Wolves’, waarin openlijk werd opgeroepen tot geweld. Het Vlaams Belang heeft zich echter gedistantieerd van dergelijke groepen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen