18 C
Knokke-Heist

BBB triomfeert bij provinciale en Eerste Kamerverkiezingen in Sluis

In Sluis is het duidelijk: de grootste winnaar van de provinciale en Eerste Kamerverkiezingen is de BBB. Met 30,2 procent van de stemmen kleurt de gemeente groen. Het CDA en de combinatie PvdA/GroenLinks volgen met respectievelijk 12,3 en 12,1 procent van de stemmen. Dit blijkt uit de verkiezingsuitslagen die één voor één binnenkomen op de Zeeuwse landkaart.

De BBB en PvdA/GroenLinks zijn de grootste winnaars van de verkiezingen in Sluis. De BBB zag een toename van maar liefst 30,2 procent en PvdA/GroenLinks een toename van 7,7 procent. Aan de andere kant waren de Partij voor Zeeland en Forum voor Democratie de grootste verliezers, met respectievelijk een daling van 10,8 en 9,4 procent.

Maar dat is niet het enige opvallende nieuws. In de gemeente Sluis is de opkomst bij de verkiezingen aanzienlijk gestegen. Maar liefst 58,7 procent van de stemgerechtigden is naar het stemhokje gekomen, wat hoger is dan de 54,6 procent van vier jaar geleden.

Wat zal deze overwinning van BBB betekenen voor de toekomst van de gemeente Sluis en de provincie? Zal de partij in staat zijn om hun beloftes waar te maken en hun verkiezingsprogramma uit te voeren? Dit blijft voorlopig nog een vraag. Maar één ding is zeker: de BBB heeft zichzelf stevig gevestigd als de grootste partij in Sluis en heeft daarmee ook een sterke positie verworven in de provinciale en Eerste Kamerverkiezingen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen