vrijdag, februari 23, 2024
HomeDammeBeeldreportage: "China – Van het platteland naar de steden"

Beeldreportage: “China – Van het platteland naar de steden”

Op vrijdag 23 februari 2024 om 19u30 biedt Cultuursmakers Damme in CC Rostune, gelegen aan de Stationsstraat 13, 8340 Sijsele, een unieke kans om China in al zijn facetten te ontdekken. Tijdens deze bijzondere avond neemt Karel Corthals, een ervaren voordrachtgever met meer dan twee decennia aan reiservaring in China, ons mee op een boeiende tocht langs diverse regio’s van dit uitgestrekte land.

De Reis: Een Contrastrijk Avontuur

De beeldreportage brengt ons van het platteland naar de steden, door tientallen streken, dorpen, stadjes, en megasteden verspreid over heel China. Karel Corthals belicht de opvallende contrasten tussen het arme platteland en de welvarende stedelijke gebieden, het economisch achtergestelde westen tegenover het rijkere oosten, en de extreme klimaten van het woestijnachtige noorden tot het bergachtige zuiden.

Thema’s en Vragen

Een diversiteit aan thema’s komt aan bod, waaronder de positie van minderheidsgroepen, onderwijs, het leven in fabrieken, voedingsgewoonten en vrijetijdsbesteding. Intrigerende vragen zoals waarom China geen sloppenwijken kent, hoe het onderwijssysteem toegankelijk is voor iedereen, en de mogelijkheden voor individueel reizen binnen het land, worden verkend.

Veranderingen door de Jaren Heen

Corthals merkt op dat de eens zo kenmerkende openheid van China aan het veranderen is. In de loop van zijn reizen heeft hij waargenomen dat Chinezen terughoudender zijn geworden in hun communicatie, en nu nauwelijks nog openlijk spreken, tenzij over onschuldige onderwerpen.

Een Interactieve Avond

De avond is niet alleen een kans om door middel van een live verhaal de rijke tapestry van het Chinese leven te ervaren; het biedt ook ruimte voor interactie, waarbij aanwezigen vragen kunnen stellen en in dialoog kunnen gaan met Karel Corthals.

Waarom Bijwonen?

Deze beeldreportage is een niet te missen kans voor iedereen die geïnteresseerd is in de dynamische culturele, sociale, en economische landschappen van China. Het biedt een uniek perspectief op de veranderingen en uitdagingen waar het land voor staat, vanuit de eerste hand ervaringen van een doorgewinterde reiziger.

Cultuursmakers Damme nodigt u uit: Kom en ontdek de vele gezichten van China, van het platteland tot de bruisende steden. Een avond vol verhalen, inzichten, en ontdekkingen wacht op u!