18.2 C
Knokke-Heist

Bejaarde vrouwen overvallen in Knokke-Heist en Oostende: Twee mannen veroordeeld, één op de vlucht

In mei 2017 werden zeven bejaarde vrouwen in Knokke-Heist en Oostende bruut overvallen door dieven die geen geweld schuwden. De overvallers spoten zelfs pepperspray in de ogen van één slachtoffer en enkele dames raakten gewond toen ze ten val kwamen. De daders rukten een halsketting van een slachtoffer en beroofden een andere dame van haar Rolex-horloge.

Het gerecht kwam de daders op het spoor dankzij camerabeelden en telefonieonderzoek en arresteerde Faical E. (34) en Hamza R. (36), beiden van Marokkaanse origine. De mannen huurden een auto in Duitsland en reisden speciaal af naar de kust om bejaarde vrouwen te overvallen. Faical E. kreeg in 2019 een celstraf van 4 jaar en Hamza R. werd veroordeeld tot 37 maanden cel. Beide mannen kwamen niet opdagen voor hun proces.

Onlangs kon Hamza R. worden gearresteerd nadat hij verzet aantekende tegen zijn straf en een nieuw proces kreeg in de Brugse rechtbank. Zijn advocate vroeg om volledige vrijspraak, omdat er geen bewijs is dat Hamza betrokken was bij de misdrijven en hij nooit eerder in contact kwam met justitie. Het vonnis wordt op 21 maart uitgesproken.

Het is schokkend om te zien dat bejaarde vrouwen het slachtoffer worden van dergelijke gewelddadige misdaden. Gelukkig heeft de politie de daders kunnen arresteren en veroordelen. Maar met één van hen nog steeds op de vlucht, is het belangrijk dat het publiek alert blijft en eventuele tips doorgeeft aan de autoriteiten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen