Home Zeebrugge Zeebrugse Haven Belangrijke uitbreiding bij ECS-2XL in Zeebrugge

Belangrijke uitbreiding bij ECS-2XL in Zeebrugge

Uit een vergunningsaanvraag, waarvoor tot 29 augustus nog een openbaar onderzoek loopt, blijkt dat ECS2XL op haar vestiging op de Zeebrugse Transportzone, een belangrijke uitbreiding van de op- en overslagcapaciteit plant. ECS2XL, met thuisbasis Zeebrugge, is de grootste Europese intermodale logistieke speler die een zeer belangrijke vloot van 45 voet containers op de markt biedt. Het bedrijf heeft ook een belangrijk aantal koelcontainers in de vloot en is al jaren een voorloper op het vlak van technische vernieuwing in de uitgebate vloot.

ECS2XL plant de uitbreiding met twee magazijnen. Beide magazijnen zullen worden benut voor de overslag en opslag van hoofdzakelijk voedingswaren.

Een eerste, voor gekoelde goederen krijgt een oppervlakte van 1.402 m² en betekent een uitbreiding van de reeds in gebruik zijnde koelloods op de vesting van het bedrijf langsheen de Karveelstraat. De uitbreiding van de koelloods behelst ook de uitbreiding met vijf laadkaaien.

Een tweede loods krijgt een oppervlakte van 7.115 m² en wordt gebouwd op de plaats van de reeds jaren leegstaande gebouwen van La Bretagne Logistics langsheen de Kraakstraat. Deze laatste wordt gesloopt. De nieuwe loods krijgt een verwarmingssysteem zodat de temperatuur nooit onder de 14°C gaat. Deze loods wordt voorzien met 29 laadkaaien.

In de vergunningsaanvraag is ook ruimte voorzien voor opslag van palletten, een ruimte voor de brandweer en een parkeerterrein voor zowel vrachtwagens als personenwagens.

TEKST: F. Neyts

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers