vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Belgische marine waakt over de toegang tot Zeebrugge

In tijden van verhoogde waakzaamheid naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne zijn het monitoren en controleren van activiteiten op zee en in de havens meer dan ooit noodzakelijk.

Zo bevat het door Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen voorgestelde Europese sanctiepakket een maatregel die Russische schepen en door Rusland geëxploiteerde schepen de toegang tot onze havens ontzegt.

De partners binnen het Maritiem Informatie Kruispunt (MIK) zien hierop toe. Ook de beveiliging van Belgische schepen in gevaarlijke zones zoals de Zee van Azov valt onder bevoegdheid van de partners van het MIK.

Vice-eersteminister en minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne werkt aan een wetsontwerp om de beveiliging van onze Noordzee en onze Belgische schepen te versterken. Dat lichtte de minister woensdagmorgen tijdens een bezoek aan het MIK in Zeebrugge toe.

1 REACTIE

  1. Dit schip op de foto is wel een NEDERLANDSE mijnenjager maar ja, met onze negen schepen die onze vloot nog rest namelijk vijf mijnenjagers, twee patrouillevaartuigen en twee fregatten kunnen we nog moeilijk van een Belgische Marine spreken. Over het zeilschip A958 Zénobé Gramme en de enkele sleepboten zullen we het maar niet hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen