18 C
Knokke-Heist

Belgische wakeboarders schitteren in de uitdagende Cold Water Classic van Lakeside Paradise

Ondanks het gure Belgische lenteweer wisten onze lokale wakeboarders zich te onderscheiden tijdens de eerste World Cup manche van het jaar in Lakeside Paradise. Met indrukwekkende prestaties op het water en hartverwarmende taferelen aan de kant, was dit evenement een groot succes.

Afgelopen weekend was het Lakeside Paradise in Knokke-Heist het toneel voor de spannende en uitdagende Cold Water Classic wakeboardwedstrijd. Ondanks het onvoorspelbare weer met ijskoude wind, striemende regen en uiteindelijk een stralende zon, streden 85 deelnemers uit 12 landen om de eer en het erepodium.

De watertemperatuur van slechts 8 graden Celsius en een nog lagere gevoelstemperatuur maakten deze editie tot een ware uitdaging voor de wakeboarders. Desondanks wisten de Belgische deelnemers uitstekend te presteren en mee te draaien op wereldniveau. In zes van de zeven reeksen mochten onze landgenoten het erepodium betreden.

Bij het wakeskaten voor junioren behaalde Elian Coosemans van Lakeside Paradise een verdienstelijke derde plaats. Bij de Open Men wist Louis Eggerickx, eveneens van Lakeside Paradise, beslag te leggen op de tweede plaats en Laurent Op de Beeck (De Spin) sleepte de derde plaats in de wacht.

Op het gebied van wakeboarden waren er ook enkele opvallende prestaties. Jordy Neef van Lakeside Paradise eindigde als derde bij de Masters, terwijl Lowa Vancutsem (De Spin) bij haar allereerste wedstrijd voor Junior Dames U18 meteen een knappe tweede plaats behaalde. Belgisch kampioene Pauline Appelmans van Lakeside Paradise bevestigde haar status met een tweede plaats bij de open dames. Tot slot mocht Louis Eggerickx opnieuw het podium betreden dankzij een derde plaats in de finale van de open mannen.

De jury en de deelnemers prezen de uitstekende organisatie van het evenement en beloofden volgend jaar opnieuw van de partij te zijn. Met deze geweldige prestaties hebben de Belgische wakeboarders niet alleen hun talent, maar ook hun doorzettingsvermogen en passie voor de sport getoond. In de toekomst mogen we ongetwijfeld nog veel verwachten van deze atleten.

Wat staat er voor onze wakeboarders op het programma na deze indrukwekkende start van het seizoen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mis niets van hun avonturen in de wereld van het wakeboarden.

Uitslag Cold Water Classic Lakeside Paradise
Wakeskate Junior men U18

1.Magnus Marstein Kristiansen (NOR)

2.Gauthier Chapellon (FRA)

3.Elian Coosemans (BEL) Lakeside Paradise

Wakeskate Open Men

1.Dennis Hildebrand (GER)

2.Louis Eggerickx (BEL) Lakeside Paradise

3.Laurent Op de Beeck (BEL) De Spin

Wakeboard master men 30+

1.Matt Branston (GBR)

2.Pascal Ketelaars (NED)

3.Jordy Neef (BEL) Lakeside Paradise

Wakeboard Junior Ladies U18

1.Alessia Klingenbrunn (GER)

2.Lowa Vancustem (BEL) De Spin

3.Orla Winn (GBR)

Wakeboard open Ladies

1.Lila Schilling (FRA)

2.Pauline Appelmans (BEL) Lakeside Paradise

3.Mariella Flemme (AUT)

Wakeboard Junior Men U18

1. Patryk Lojek (POL)

2. Nils Ritzmann (GER)

3. Gauthier Chapellon (FRA)

Wakeboard open Men

1.Carlo Hüsing (GER)

2.Axel Paget (FRA)

3.Louis Eggerickx (BEL) Lakeside Paradise

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen