Home Sluis Ben van Assche treedt toe tot het college van de gemeente Sluis

Ben van Assche treedt toe tot het college van de gemeente Sluis

0
342
  •  

In een besluit binnen de lokale politiek heeft de gemeente Sluis een nieuwe toevoeging aan haar college van Burgemeester en Wethouders (B en W) aangekondigd. Ben van Assche, voorheen actief als wethouder in de gemeente Terneuzen, zal de rol van de vierde wethouder op zich nemen in het vernieuwde college van de gemeente Sluis. Opmerkelijk is dat Van Assche de tweede wethouder in dit nieuwe college is die niet afkomstig is uit Sluis zelf. Eerder werd bekend dat ook Chris Simons, voormalig Tweede Kamerlid en wethouder in Middelburg, deel uitmaakt van dit team.

Een nieuw begin na politieke onrust

De aanstelling van de nieuwe wethouders markeert een belangrijk moment voor de gemeente Sluis, die eind vorig jaar werd opgeschud door een politieke crisis. Het oude college viel binnen twee maanden volledig uit elkaar, wat resulteerde in het aftreden van VVD-wethouder Marlou van Beek en later PvdA-wethouder Cees Liefting, die net als Van Assche voorheen wethouder in Terneuzen was. Deze gebeurtenissen legden een aanzienlijke druk op de politieke stabiliteit binnen de gemeente.

De zoektocht naar ervaring en stabiliteit

De benoeming van Ben van Assche als partijloze wethouder komt na een zorgvuldige zoektocht van de drie coalitiepartijen, die nadrukkelijk op zoek waren naar een ervaren en onpartijdige kandidaat om het college te versterken. Met deze stap hopen de coalitiepartijen Sluis Lokaal, VVD en CDA de werkdruk binnen het college te verlagen en bij te dragen aan een stabielere bestuurlijke toekomst voor de gemeente Sluis.

Politieke vernieuwing in Sluis

Het nieuwe college van B en W, bestaande uit burgemeester Marga Vermue, wethouders Marian van Oostenbrugge (Sluis Lokaal), Chris Simons (VVD), Patricia van de Vijver (CDA) en Ben van Assche, zal binnenkort officieel worden benoemd tijdens een gemeenteraadsvergadering op 5 maart. Deze vergadering zal ook het moment zijn waarop het aangepaste coalitie-akkoord besproken wordt.

De recente benoemingen onderstrepen de ambitie van de gemeente Sluis om een einde te maken aan een periode van politieke onrust en te bouwen aan een stabiel en ervaren bestuur. Het is een opvallende stap dat twee van de vier wethouders van buiten de gemeente komen, wat aantoont dat ervaring en competentie voorrang hebben gekregen in het streven naar politieke stabiliteit en vernieuwing.

Reflectie op de toekomst

De komst van Ben van Assche en Chris Simons naar het college van B en W van Sluis is een duidelijk signaal dat de gemeente bereid is om traditionele grenzen te verleggen voor het welzijn en de toekomst van haar inwoners. Met deze nieuwe formatie hoopt Sluis de bladzijde om te slaan en zich te richten op een periode van rust, groei en positieve ontwikkeling.

NO COMMENTS